CLEAN SWEEP VOOR 010

12 maart 2017

CLEAN SWEEP VOOR 010

Dat het een bewogen week was voor Forward Lease behoeft geen betoog. Woensdag verloren de Rotterdammers de halve finale van de NBB-beker met miniem verschil na een zinderende wedstrijd en donderdag maakte de clubleiding bekend dat Lashard Anderson, topscorer van Forward Lease en de competitie, zijn contract dermate kon verbeteren op Cyprus, dat hem dat niet kon worden geweigerd.

Gisteren mocht Rotterdam weer aan de bak, nu tegen Apollo Amsterdam dat dit seizoen nog niet van de mannen aan de Maas had kunnen winnen.

Het Topsportcentrum is met 650 man wederom goed gevuld. Vaidas Tamasauskas vervangt Anderson in de basis en met hem pakt de thuisploeg meteen het initiatief. De eerste score is voor Greg Mays en de volgende Rotterdamse aanval eindigt met een and-one van Lucas Steijn (5-0). Steijn moet vanavond weer minuten maken want Robert Krabbendam, die wel op de bank zit, is nog niet fit genoeg om in actie te komen.

Twee driepunters van Dimeo van der Horst brengen de voorsprong bij Amsterdam. Steijn loopt al snel tegen zijn tweede persoonlijke fout op maar coach Salomon laat hem binnen de lijnen. De wedstrijd gaat volkomen gelijk op. Als Stefan Mulder door komt met een driepunter (15-18), herstelt Forward Lease de schade nog voor het einde van het eerste kwart, dat eindigt bij 21-21.

Marshall opent het tweede kwart met een driepunter maar beide ploegen zijn niet in staat een gaatje van meer dan drie punten te slaan. Via 29-29 bereiken we een ruststand van 43-43.

Het derde kwart begint weer met een bom van Marshall maar ook nu komt Rotterdam, ondanks nog een driepunt-score (van Ties Theeuwkens) niet verder. Mays zet met twee benutte vrije worpen zijn ploeg op 51-48. Maar Stefan Mulder en Dimeo van der Horst slaan met driepunters een slagje voor Apollo (51-54). Salomon neemt een time-out. Dan is het even Mays-time in het Topsportcentrum. Met een schot van dichtbij zet hij het verschil weer op één punt. In de tegenaanval blockt Mays een lay-up van Gian Slagter, vervolgens scoort hij met een droog schotje om daarna weer Slagter te blocken. Hicham Kherazzi bepaalt de kwartstand op 55-58.

Het Rotterdamse publiek wordt wel verwend want ze kunnen weer gaan zitten voor een ongelooflijke spannend laatste kwart. Met drie driepunters (Theeuwkens één en Marshall twee) en een lay-up van die zelfde Marshall pakt Forward Lease de leiding: 66-60. Faydherbe ziet het onheil naderen en vraagt een time-out, maar dat heeft geen resultaat. Michael Kok brengt uit de hoek de grootste voorsprong van zijn team op het bord: 70-62. Via vrije worpen en een drietje van Stefan Mulder komt Apollo terug tot 70-67. Met nog twee minuten op de klok maakt Royé er 71-70 van. Marshall is twee aanvallen achter elkaar trefzeker en ook Van der Horst scoort 75-72. Met nog 18 seconden krijgt De Randamie zijn vijfde fout na een iets te enthousiast block op Michael Kok. Na de time-out van Salomon is een rake vrije worp van Marshall, die met 25 punten topscorer wordt, afdoende voor de zege: 76-72.

Daarmee heeft Forward Lease Apollo voor de vierde keer dit seizoen verslagen. Een historische clean sweep in de kleine klassieker.

In beeld