WINST OP WEERT, FORWARD LEASE IN DE PLAY-OFFS

19 maart 2017

Forward Lease had een makkelijke avond, won overtuigend van BS Weert en plaatste zich met die overwinning definitief voor de play-offs.

Zonder de geblesseerde Kasper Averink en zonder Joost Padberg (die afgelopen dinsdag heel goed uit een ernstig auto-ongeluk kwam, maar met zijn wonden niet in staat was te acteren) treedt BS Weert in het Topsportcentrum (600 toeschouwers) Forward Lease tegemoet. Bij Forward Lease is Robert Krabbendam slechts mondjesmaat inzetbaar.

Met 8 punten van Mays en een driepunter van Marshall pakt de thuisploeg in de zesde minuut al een 15-9 voorsprong.

Foto: Luka de Kruijf

De volgende veldscore van Weert is dan niet in de 7e minuut van het eerste kwart, maar pas in de 7e minuut van het tweede kwart. De Limburgers verzilveren in de tussentijd alleen één vrije worp. Het eerste kwart eindigt op 24-10.

Forward Lease stoomt in het tweede kwart door naar 44-10. Vooral Gregory Mays maakt een gedreven indruk en komt steeds beter in zijn rol. In de laatste minuten voor rust weet Weert weer te scoren. De ruststand is 48-19.

Omdat het de Rotterdammers vanavond zo makkelijk afgaat, gaan ze steeds slordiger spelen. In de 8e minuut na rust het grootste verschil op het scorebord: 71-36. Vooral Jeroen van Vugt doet nog iets terug voor het einde van dit kwart: 71-41.

Salomon brengt in het vierde kwart steeds meer zijn bankspelers in. Op Mays na is dan het scorend vermogen uit de ploeg en krijgt Weert de gelegenheid de eindstand een draaglijker aanzien te geven, ze snoepen nog 8 punten van hun achterstand af.

Gregory Mays is met 31 punten (tegen 70%) verreweg de beste man van het veld. Forward Lease is door het verlies van Aris en Apollo met nog vier wedstrijden te gaan nu al zeker van een play-offplaats. Die luxe hebben de Rotterdammers lang niet gekend.

In beeld