OP WEG NAAR DE WEDSTRIJD VAN HET JAAR?

11 april 2017

Afgelopen zaterdag speelden onze mannen de laatste competitiewedstrijd in Groningen. Martiniplaza was uitverkocht met 4350 toeschouwers, waaruit blijkt dat Forward Lease een tegenstander is die aanspreekt. Helaas kon de ploeg dat niet bewijzen, want Donar speelde als de kampioen: 102-66. Daarmee eindigde voor ons de reguliere competitie waarin Forward Lease 12 van de 28 wedstrijden won en op de vijfde plaats eindigde.

Aanstaande donderdag gaat Forward Lease naar Den Bosch voor de eerste play-offwedstrijd. Onze mannen wonnen in de competitie thuis twee keer van New Heroes

(74-71 en 99-85), maar verloor twee keer in Den Bosch (81-75 en 82-80). Dat gaat dus een boeiende serie worden.

In de komende week gaat het erom of Forward Lease zich plaatst voor de halve finale van de play-offs. De eerste ronde is een best-of-three serie. Omdat New Heroes op de vierde plaats is geëindigd mogen de Bosschenaren thuis beginnen. Die wedstrijd wordt donderdagavond gespeeld. De winnaar kan op Tweede Paasdag het karwei afmaken door in het Topsportcentrum ook de tweede wedstrijd te winnen. Mocht dat niet lukken en hebben beide ploegen dan een wedstrijd gewonnen, dan valt de beslissing in de derde wedstrijd op donderdag 20 april wederom in de Maaspoort in Den Bosch.

Den Bosch is op basis van de ranglijst favoriet. Wint Den Bosch de eerste wedstrijd dan gaat Forward Lease op Tweede Paasdag de eer verdedigen om er een derde wedstrijd uit te slepen. Wint Forward Lease aanstaande donderdag, dan speelt het op paasmaandag om 16.00 uur ‘de wedstrijd van het jaar’ in een naar verwachting bomvol Topsportcentrum.

In beeld