Het zit erop

18 april 2017

Forward Lease kan zich gaan richten op het komende seizoen. New Heroes stak in de twee wedstrijden in de eerste ronde van de play-offs een stokje voor het bereiken van de halve finales. In de tweede wedstrijd, gisteren op paasmaandag, liep het team van Salomon en Van Sliedregt in het eerste kwart kleine averij op en daarna achter de feiten aan.

Het Topsportcentrum was met 850 toeschouwers goed gevuld en hoopte na de nederlaag van afgelopen donderdag op een verrassing. Salomon start met rookie Sam van Dijk op de pointguard positie. Ties Theeuwkens zet zijn ploeg in de derde minuut op een 9-4 voorsprong, maar in de drie daaropvolgende minuten trekken de Bosschenaren dat met scores van Charles Mitchell, DJ Balentine en Justin Watts weer recht (12-12). Nog even blijft de stand in evenwicht, maar dan blijkt dat de ploeg die op de vierde plaats eindigde sterker en breder is. Met 16-24 eindigt het eerste kwart.

Forward Lease geeft zich nog niet gewonnen. Het houdt de tegenstander in het tweede kwart op 11 punten, maar scoort er zelf maar 13. Vier punten komen van Sam van Dijk die een opvallende rol speelt en een enorme vechtlust aan de dag legt. Voor spektakel zorgen Mitchell en Gregory Mays die om beurten snoeihard dunken. Met 29-35 gaan we de rust in.

Na de pauze pakt Jermaine Marshall bij de thuisploeg het voortouw. In de eerste vijf minuten scoort hij tien punten, met onder andere twee driepunters. Zijn rol brengt de spanning terug in de wedstrijd (43-47). Mitchell laat dan met 6 punten op rij zien, hoe je onder het bord moet scoren. Forward Lease ziet daar met name veel doelpogingen mislukken Ook Balentine en Bouwknecht falen niet in de laatste minuten van het derde kwart: 46-60.

In de eerste minuten van het laatste kwart stomen de New Heroes onder leiding van Maarten Bouwknecht door naar de maximale voorsprong 70-48 en dan is het gedaan met Rotterdam. Het is dan wel duidelijk dat de thuisploeg het laatste kwart van deze competitie speelt, maar met name voor het publiek, dat Rotterdam dit jaar niet in de steek heeft gelaten, blijft Forward Lease keihard werken. Het levert hen een 11-0 run op (59-70). Den Bosch laat Rotterdam niet dichterbij komen. Coen Stolk en Ties Theeuwkens benutten de laatste driepunters, Balentine zet met een vrije worp de 65-79 eindstand op het scorebord.

In beeld