KASPER AVERINK NAAR FORWARD LEASE

30 mei 2017

KASPER AVERINK NAAR FORWARD LEASE

Kasper Averink verhuist van Weert naar Rotterdam. De bijna 24-jarige pointguard tekende vanmiddag een éénjarige verbintenis bij het team van Armand Salomon en is daarmee de tweede speler die door Forward Lease voor het komend seizoen is vastgelegd.

Averink, opgeleid in Leiden, waarmee hij twee prijzen pakte: de Supercup in 2011 en het landskamioenschap in 2012. Daarvoor speelde hij een succesvol seizoen in Slowakije.

Vorig jaar stapte hij over naar Weert, omdat hij in de eredivisie als point-guard wilde starten. Zijn debuutwedstrijd, uit tegen Aris Leeuwarden, werd meteen zijn meest productieve. Aris won na verlenging met 100-99. Averink speelde 43 minuten, en pakte met 22 punten en 12 rebounds zijn eerste double-double in de eredivisie.

Op 16 februari raakte hij geblesseerd aan de knie tijdens de wedstrijd in Groningen. In 14 wedstrijden speelde hij 26,29 minuten gemiddeld. Hij schoot 2-punters tegen een percentage van 54,69 en 3-punters tegen 23.29%. Hij stond 52 keer aan de vrije-worplijn en bekroonde 45 pogingen.

Zes weken geleden startte Averink weer met krachttrainingen na de operatie aan zijn knie. Hij zit daarmee goed op schema voor het komende seizoen.

Averink is heel blij met zijn overstap naar de Maasstad: “Rotterdam barst van de ambitie en dat geldt ook voor mij. Forward Lease wil naar de top van Nederland en mijn streven is om de beste point-guard van Nederland te worden. Dat gaat hand-in-hand.” Daarmee zinspeelt hij meteen op de toekomstplannen van Rotterdam.

Ook Armand Salomon is in zijn nopjes met de komst van Averink. “Kasper heeft een sterke persoonlijkheid en is een knokker. Dat hebben we nodig om ons als team verder te ontwikkelen.”

Rotterdam, 30 mei 2017

In beeld