COEN STOLK VERLENGT ZIJN CONTRACT

6 juni 2017

COEN STOLK VERLENGT ZIJN CONTRACT

Forward Coen Stolk blijft ook volgend seizoen verbonden aan Forward Lease. Stolk begint aan zijn derde seizoen in de Maasstad.

In 2015 kwam de nu bijna 20-jarige forward van Zwolle naar Rotterdam, waar hij aan de Hogeschool de studie Civiele Techniek volgt.

Met name in de eerste helft van het afgelopen seizoen ontwikkelde Stolk zich tot een betrouwbare eredivisiespeler. Hij stond lange tijd in de top van het driepuntenklassement van de Dutch Basketball League. Verder kwam hij in totaal tot meer dan 25 speelminuten gemiddeld, scoorde 44.44 procent tweepunters en 39.47 procent driepunters. Het bracht hem op een gemiddelde score van 6.93 punten per wedstrijd.

“Dat aantal moet omhoog,” zegt Stolk. “Omdat ik volgend jaar niet meer in de Talent League speel, kan ik volledig focussen op de eredivisie. Afgelopen seizoen kreeg ik soms te weinig rust en dat ging ten koste van mijn spel bij Heren 1. Ik heb er eigenlijk nu al zin in, maar moet helaas nog tot eind augustus wachten als de trainingen weer beginnen.”

Coach Armand Salomon ziet zijn selectie langzaam vorm krijgen. “Coen moet eigenlijk nog echt doorbreken en ik verwacht dat dat komend jaar gaat gebeuren.” Eerder tekenden Michael Kok en Kasper Averink in de Maasstad. “Drie Nederlanders getekend in de eerste week van juni! Een mooi resultaat toch?”

In beeld