OOK TIES THEEUWKENS WEER AAN BOORD BIJ FORWARD LEASE

26 juni 2017

OOK TIES THEEUWKENS WEER AAN BOORD BIJ FORWARD LEASE

Forward Ties Theeuwkens tekende vandaag voor nog een jaar Forward Lease. De zeer ervaren 32-jarige forward is de vierde speler die door Rotterdam is vastgelegd voor de nieuwe competitie.

Theeuwkens is opgeleid in Rotterdam en doorliep daar de zeer succesvolle AA Drink Basketball Academy bij coach Erik Braal. Daarna speelde hij bij Bergen op Zoom, Groningen en Den Helder. De 55-voudig international keerde voor seizoen 2014-2015 terug naar de Maasstad.

Vorig seizoen kwam hij in 22 wedstrijden tot 8.73 punten gemiddeld, verdeeld over 43.9 % tweepunters, 39.82 % driepunters en 84 % vrije worpen.

Ties Theeuwkens zegt zelf over zijn verlenging bij Rotterdam: “Ik wil komend seizoen met Forward Lease heel graag weer stappen zetten. De vijfde plaats van afgelopen jaar lijkt nu het minimum, we hebben de stijgende lijn te pakken en gaan proberen weer meer wedstrijden te winnen.”

Coach Armand Salomon: “Ik ben blij dat Ties er ook volgend jaar weer bij is. Misschien is hij niet de meest spectaculaire speler, maar wie de statistieken bestudeert, ziet dat hij zowel verdedigend als aanvallend altijd in de meest effectieve line-up staat. Met zijn ervaring is hij ook volgend jaar een dragende teamspeler.”

Forward Lease heeft nu vier Nederlandse spelers gecontracteerd: Michael Kok, Kasper Averink, Coen Stolk en Ties Theeuwkens.

Rotterdam, 26 juni 2017

(17/18-05)

In beeld