BELGISCHE BELOFTE NAAR FORWARD LEASE

3 juli 2017

BELGISCHE BELOFTE NAAR FORWARD LEASE

Forward Lease Rotterdam contracteert Ordane Kanda Kanyinda, een 20-jarige Belgische pointguard (van 1m85) geboren en opgeleid in Antwerpen. Ordane was de startende pointguard in Belgische nationale jeugdteams en werd afgelopen seizoen door Het Nieuwsblad genomineerd voor de Belgische belofte van het jaar.

Ordane heeft een langlopend contract bij Telenet Giants Antwerp, dat nu voor een jaar onderbroken wordt, zodat hij in Rotterdam ‘buitenlandse’ ervaring kan op doen.

In de reguliere competitie eindigde Telenet afgelopen seizoen na Oostende op de tweede plaats. Ze zijn op basis daarvan geplaatst in de voorronde van de Champions League.

Ordane kwam gemiddeld tot 11.5 minuten in de hoofdmacht en wordt bij Giants gezien als high potential voor de startende point-guard positie in de toekomst. Ook kwam hij in Europees verband in actie.

Forward Lease is trots op het vertrouwen van deze grote club uit Antwerpen. Delegaties van beide organisaties zullen elkaar tijdens het seizoen regelmatig treffen om onder andere de ontwikkeling van Ordane te evalueren.

Rotterdam, de nummer vijf van de nationale competitie, keek voor versterking in de buurt alvorens de blik te richten op de overkant van de oceaan. Hoofdcoach Armand Salomon nam hierin het initiatief. “Ik heb opnamen bekeken en met een aantal coaches gesproken die Ordane onder hun hoede hebben gehad. Iedereen is laaiend enthousiast over deze jongen. Daarnaast is het mooi om zo met Antwerpen samen te werken.”

Ordane Kanda zegt over zijn overgang: “Ik verwacht dat ik met mijn inzet en de ervaring die ik heb opgedaan bij Antwerpen waarde kan toevoegen aan de eredivisie in Nederland. Ik kijk er naar uit om vanaf eind augustus in Rotterdam te kunnen laten zien wie ik ben en wat ik kan.”

Forward Lease heeft nu vijf spelers gecontracteerd voor seizoen 17-18: Michael Kok, Kasper Averink, Coen Stolk, Ties Theeuwkens en Ordane Kanda.

Rotterdam, 3 juli 2017

(17/18-06)

In beeld