NOG DRIE NACHTJES SLAPEN …

4 oktober 2017

NOG DRIE NACHTJES SLAPEN …

Forward Lease is klaar voor de competitiestart, nog drie nachtjes slapen. Dan loopt Topsporthal 2 weer vol voor een mooi potje basketbal. Forward Lease start de competitie met de kleine klassieker, een wedstrijd tegen Apollo Amsterdam.

Alleen al omdat Amsterdam er vorig jaar niet in slaagde tegen Rotterdam punten te pakken, start de thuisploeg als favoriet.

Forward Lease heeft vijf spelers meegenomen uit de selectie van vorig jaar. Dat zijn Michael Kok, Coen Stolk, Ties Theeuwkens, Maik Bouwer en Robert Krabbendam.

En er tekenden vijf nieuwe spelers. Forward Lease verraste al vroeg in de zomer met het contracteren van twee pointguards. De een kwam van Weert, Kasper Averink en de ander van Antwerpen, de Belg Ordane Kanda. Averink komt terug van een zware blessure en is net op tijd fit voor de competitie. De 22-jarige Kanda komt ervaring op doen; hij krijgt in de Maasstad meer speeltijd dan in Antwerpen. Beide spelers hebben een leidersrol in het veld.

Vervolgens kwam Jeroen de Baat terug naar het nest waar hij vijf jaar geleden uit vloog om in de Verenigde Staten studie en basketbal te combineren. Daarna volgden de twee Amerikanen. Eerst kwam Chris Commons, een center die al wat van de wereld heeft gezien en die net als Krabbendam naast lengte ook veel ervaring in het team brengt.

Met het tekenen van Trevor Setty werd de ploeg compleet. Tijdens zijn eerste dagen in Nederland, nog niet speelgerechtigd, viel hij al op door zijn brede glimlach en positieve houding. Op de eerste trainingen liet hij zien dat hij weleens de verrassing van deze competitie kan worden.

De coachstaf bleef: Vincent van Sliedregt, verantwoordelijk voor het Talententeam in de DTL, en trainer bij het RTC, is wederom de assistent van Armand Salomon, die als hoofdcoach zijn hele team zelf heeft samengesteld.

Zaterdag om 20.00 uur zullen alle puzzelstukjes in elkaar vallen en dat moet leiden tot een prachtige overwinning op 020. Zorg dat je erbij bent.

In beeld