WORDT DE ERVAREN CHRIS COMMONS ONZE HELD?

6 oktober 2017

WORDT DE ERVAREN CHRIS COMMONS ONZE HELD?

Hij is inmiddels 33 jaar en is misschien wel de meest ervaren speler die Rotterdam ooit gecontracteerd heeft. Zijn naam is Christopher Earl Commons en hij zag al flink wat van de wereld. Morgenavond staat hij in de basis bij Forward Lease Rotterdam en er wordt wat van hem verwacht.

Commons speelde voor de start van zijn professionele carrière in de NCAA bij Findley College. Zijn basketbalkwaliteiten brachten hem daarna in Bahrein, Brunei, Duitsland, Finland en Canada. Daar speelde hij vorig seizoen bij de Niagara River Lions.

In de laatste twee oefenwedstrijden van Forward Lease liet Commons zich nadrukkelijk zien. In de generale tegen Willebroek afgelopen zondag pakte hij 29 van de 84 punten.

Het is een mooie historie die hij morgenavond meeneemt in de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam. Ook hier wordt een prominente rol van hem verwacht in de score-inbreng en moet hij ook in de rebound een belangrijke inbreng hebben. Hij krijgt daarbij steun van de andere lange mannen: Trevor Setty, Robert Krabbendam en Jeroen de Baat.

Zaterdag om 20.00 uur gaat de eerste bal de lucht in. Wij zijn er klaar voor: het wordt een mooie pot. Al kaarten gekocht?

In beeld