ONGELIJKE STRIJD VOOR FORWARD LEASE

16 oktober 2017

ONGELIJKE STRIJD VOOR FORWARD LEASE

De Rotterdamse opening is hoopgevend. De wedstrijd start met vijf driepunters: twee van Donar en twee van Forward Lease, waardoor in de derde minuut de thuisploeg met 9-6 leidt. Maar het eerste gewin is kattengespin; de Groningers gaan genadeloos over de tegenstander heen met een 0-15 run. Het is vooral Brandyn Curry die zich met 12 punten onderscheidt. Bij Forward Lease scoort alleen Trevor Setty nog twee vrije worpen. Het eerste kwart eindigt bij 11-34.

Armand Salomon verwijt zijn ploeg in de time-out gebrek aan vechtlust. Daar keert in het tweede kwart wel wat van terug. Met twee driepunters laat Forward Lease zien wel te kunnen scoren, maar de Groningers winnen ook vrij eenvoudig het tweede kwart (18-24). We gaan rusten met 32-58, het krachtsverschil is overduidelijk.

Uiteindelijk is met een kwartstand van 16-17 het derde bedrijf het beste stuk van het van Armand Salomon, maar in het laatste kwart valt dat weer helemaal weg. Ook na 57-90 neemt Donar geen gas terug en zadelt de Rotterdammers met een enorme nederlaag op: 68-108.

De Rotterdamse Amerikanen Chris Commons en Trevor Setty komen samen tot 28 punten; maar dat scoort Curry, die topscorer wordt van de wedstrijd, in z’n eentje voor de Groningers.

In beeld