DRIE DOUBLE-DOUBLES EN WINST OP ARIS

22 oktober 2017

DRIE DOUBLE-DOUBLES EN WINST OP ARIS

De spanning staat er goed op als de mannen van Forward Lease voor het Kalverdijkje in Leeuwarden uit de bus stappen. Het moet de eerste overwinning van het seizoen worden, maar de blessures in het team van Armand Salomon en Vincent van Sliedregt hebben in de afgelopen week toegeslagen. Theeuwkens en Averink kunnen niet spelen, Commons wel, ofschoon hij last heeft van de op de training van dinsdag verdraaide knie.

Rotterdam start met Odane Kanda, Michael Kok, Coen Stolk, Trevor Setty en Robert Krabbendam. Aris pakt met Meshack Lufile de eerste voorsprong 2-0, maar daarna blijft Forward Lease de Friezen voor in de score. Salomon gebruikt in het eerste kwart alle spelers, ook Otmar Creebsburg, om het inzetten van Chris Commons zo lang mogelijk uit te stellen. Het is vooral Ordane Kanda die zijn team met negen punten in het eerste kwart op voorsprong houdt. Commons maakt zijn entree in de laatste minuut van het kwart, dat eindigt met een 13-15 voorsprong.

Trevor Setty begint steeds beter te draaien. Met zijn driepunters bouwt hij de Rotterdamse voorsprong uit. Via 13-18, 21-27 wordt het 24-29. Dan stokt het even bij Forward Lease en Aris profiteert; met 32-31 pakken ze de voorsprong. Omdat de Friezen in de eerste helft erbarmelijk slecht hun vrije worpen schieten (2 uit 8) gaat Rotterdam toch voor het eerste dit seizoen met een voorsprong de rust in (34-35).

Ook in de tweede helft geven de ploegen nauwelijks iets aan elkaar toe. De eerste vijf punten zijn voor de thuisploeg: 39-35. De Friezen schieten hun vrije worpen nu wel raak, en Robert Krabbendam loopt al snel tegen zijn vierde persoonlijke fout op. Het wordt 47-47, maar Forward Lease blijft op voorsprong (48-50) en houdt die vast tot het einde van het derde kwart: 56-57.

De spanning verlamt in de eerste drie minuten van het laatste kwart beide ploegen. De Rotterdammers gaan daar uiteindelijk het beste mee om. Michael Kok schiet een prachtige driepunter, met weer een driepunter van Setty en twee punten van Kanda sluipt Forward Lease naar een 59-67 voorsprong. Jeroen de Baat is dan al met een volle straflijst naar de kant. Met nog 3’49 op de klok mag Robert Krabbendam hem achterna.

Forward Lease geeft de voorsprong echter niet meer uit handen. Via 65-77 slepen ze de verdiende winst binnen: 69-80. Drie mannen vielen vooral op: Kanda met 18 punten en 12 rebounds, Commons met 21 punten en 12 rebounds en Setty, de topscorer, met 23 punten en 10 rebounds. Drie spelers met een double-double; Forward Lease moet voor zo’n wapenfeit ver terug in de geschiedenis.

In beeld