WINST VOOR FORWARD LEASE IN WEDSTRIJD ZONDER HOOGTEPUNTEN

12 november 2017

Forward Lease won ruim van de Basketball Academie Limburg en had daar geen hoogstaand basketbal voor nodig. Jammer voor het weer goed opgekomen publiek dat zich wel kon laven aan de eerste thuiswinst van dit seizoen en daar een ferm slotapplaus voor over had.

Opmerkelijke situatie: eerder deze week kwam Jeroen van der List met Aris Leeuwarden een overstap overeen. Van der List speelde bij BAL op een amateurcontract en kan in Friesland een normaal salaris gaan verdienen. Vanavond speelde hij, in de hoop om Aris’ concurrent Rotterdam punten af te pakken, nog met Weert mee, dat gelukkig niet slaagde in die opzet.

Rotterdam begint slap aan de wedstrijd waardoor Weert de voorsprong pakt 0-5. Robert Krabbendam tekent na ruim twee minuten pas voor de eerste thuisscore, maar Forward Lease rommelt daarna nog een paar minuten door. Chris Commons komt halverwege het eerste kwart uit een onverwachte hoek met twee rake driepunters. Hij brengt daarmee de stand in evenwicht (13-13). Een driepunter van Ties Theeuwkens en twee rake vrije worpen van Roel van Overbeek brengen de eerste kwartstand op het bord: 21-17.

Foto: Luka de Kruijf

In het tweede kwart drukt Forward Lease niet door, het laat BAL zelfs op gelijke hoogte komen (26-26). Trevor Setty slaat met een driepunter en drie verzilverde vrije worpen eindelijk een gaatje. Met 40-31 gaan we rusten.

In de tweede helft start Forward Lease met een 9-0 run. Pas in de 6e minuut scoort Yarik Brusse met een vrije worp het eerste Limburgse punt (49-32). Verder dan 7 punten komt BAL niet in dit kwart. Bij Rotterdam bemoeien Coen Stolk en Chris Commons zich het meest met de score in dit kwart dat eindigt met 59-38.

In de vierde minuut van het laatste bedrijf heeft de thuisploeg de grootste voorsprong van de wedstrijd in handen (69-44) en is de wedstrijd dus gespeeld. De jonge Nino Gorissen (7 punten) en twee bommetjes van Wietze Nossek geven de stand voor hun ploeg nog een wat beter aanzien; ook Trevor Setty en Michael Kok komen nog door met een driepunter. Op de eindstand heeft het allemaal niet veel invloed meer: 79-62.

Chris Commons is met 18 punten topscorer van de wedstrijd. Jeroen van der List is met 13 punten wel topscorer bij BAL maar had zich zijn afscheid van Limburg vast anders voorgesteld.

In beeld