Forward Lease moet verder zonder Averink en de Baat

7 december 2017

Forward Lease moet in 2018 twee spelers missen. Kasper Averink moet zijn seizoen in Rotterdam onderbreken voor een meniscusoperatie, Jeroen de Baat kiest voor zijn maatschappelijke carrière.

Kasper Averink (24) raakte halverwege vorig seizoen, toen nog in dienst van BS Weert, zwaar geblesseerd. Het revalidatieproces leek deze zomer dermate voorspoedig te verlopen dat hij in augustus een contract mocht tekenen bij Forward Lease. Averink bleef echter klachten ondervinden. Op 18 november speelde hij nog in de uitwedstrijd tegen Leiden, maar in de dagen daarna ondervond hij de gevolgen daarvan. Nieuw onderzoek bracht wederom een scheurtje in de meniscus aan het licht.

Averink kwam in slechts vier wedstrijden in het veld en scoorde 29 punten in 70 minuten.

Forward Lease heeft tegen Averink wel het vertrouwen uitgesproken naar volgend seizoen en geeft de guard nu alle tijd voor de operatie en de revalidatie. Voor Averink is dit een enorme teleurstelling. “Toch ben ik opgelucht,” reageert hij, “nu weet ik tenminste waar ik aan toe ben en kan ik mij gaan richten op seizoen 2018-2019.”

Center Jeroen de Baat (28) kwam deze zomer vanuit de VS terug naar zijn oude club. De Baat is opgeleid tot netwerkbeheerder en solliciteerde naar een baan die hij kon combineren met basketbal. Daarbij kwam een fulltimebaan op zijn pad bij een groot en innovatief bedrijf met een aanbieding die hij, gezien zijn toekomst, niet kon weigeren. De Baat gaat daar op korte termijn aan de slag, maar speelt zeker nog vier wedstrijden voor Forward Lease.

De Baat: “Ik zit in een vak waarbij mijn kennis snel veroudert, ik ben 28 en moet aan een toekomst zonder basketbal gaan denken. Deze kans komt voorbij en die kan ik niet laten lopen. Het is echter niet te combineren met zestien uur trainen in de week en een grote hoeveelheid midweekse wedstrijden.”

Het bestuur van Forward Lease beraadt zich in de komende weken over vervanging van beide spelers.

In beeld