Geskaagde Revanche op Apollo

10 december 2017

GESLAAGDE REVANCHE OP APOLLO

Zaterdagmiddag won Forward Lease in Amsterdam van Apollo. Het is lang onduidelijk wie de winst naar zich toe zal trekken: in de vierde minuut van het laatste kwart staat het nog 62-63 en kan het nog alle kanten op.

Forward Lease had wat recht te zetten tegen Apollo. Nadat de Rotterdammers hun oefencampagne succesvol hadden afgesloten met ruime winst op het sterke Willebroek stelden ze in de seizoensopener zwaar teleur door met 80-82 te verliezen van Amsterdam. Dat kon nu worden rechtgezet.

Beide teams beginnen rommelig aan de wedstrijd. Forward Lease herpakt zich het eerst en loopt uit naar 2-9. Michael Madanly en Dimeo van der Horst zijn in het eerste kwart de enige twee spelers die scoren voor de thuisploeg en aan Rotterdamse kant laat Trevor Setty twee bommetjes vallen. Het resulteert in een matige kwartstand van 15-14 in Amsterdams voordeel. Ordane Kanda zit dan al even aan de kant om zich door de fysiotherapeut te laten behandelen aan zijn nek.

In het tweede bedrijf loopt Apollo in vier minuten, mede dankzij twee driepunters van Mack Bruining, naar een 29-18 voorsprong. Na een time-out van Salomon gooit Rotterdam er een 0-12 run uit. Met 35-32 gaan we rusten.

De spanning loopt op en dat komt het spel van beide ploegen niet ten goede. Ondanks vier uit vier vanaf de vrije-worplijn van Chris Commons, loopt Apollo weer iets uit naar 42-36. Het is weer Setty die twee driepunters verzilvert en zijn ploeg langszij brengt. Van 50-50 sluipt Forward Lease naar 50-56, door scores van Kanda en weer Setty. Apollo komt voor het einde van dit kwart nog een keer terug: 55-56.

Michael Kok gaat voorop in de strijd en scoort bij 62-63 vier belangrijke punten: 67-67 en vanaf dat punt trekt Forward Lease de wedstrijd naar zich toe. Als een Vlaamse aal glipt Ordane Kanda vier keer langs de Amsterdamse verdediging en rondt hij scorend af.

Faydherbe houdt zijn sterkste speler (Madanly) lang aan de kant.

De frustratie bij Apollo uit zich in een onsportieve en twee technische fouten en ook dat helpt Forward Lease dat nu niet meer te stoppen is. Aanstaande vader Ties Theeuwkens heeft zoveel zelfvertrouwen dat hij bij 69-79 in de achtste minuut in plaats van te kiezen voor een lange aanval een driepunter raak schiet (69-82) en dat is voor Apollo te veel.

De wedstrijd eindigt met het grootste verschil in de wedstrijd: 71-84. Een double-double van Chris Commons (12 rebounds, 15 punten) en van Trevor Setty (10 rebounds en 27 punten), waarbij de laatste ook tekent voor topscorer van de wedstrijd. Ook Kanda en Kok eindigen in de dubbele cijfers met respectievelijk 16 en 12 punten.

In beeld