Michael Madanly versterkt Forward Lease

21 december 2017

MICHEAL MADANLY VERSTERKT FORWARD LEASE

De Syriër Micheal Madanly komt van Apollo Amsterdam naar Forward Lease. De in Purmerend wonende international tekende een contract voor de rest van het seizoen.

Madanly kwam voor Apollo dit seizoen tijdens acht wedstrijden in actie en komt voor in een aantal top-tienlijstjes. Hij scoorde 16,1 punten, (60% tweepunters en 38,78% driepunters). Vanaf de vrijeworplijn kwam hij tot 82,8 %. Coach Patrick Fayherbe gebruikte hem gemiddeld iets meer dan 22 minuten.

Hij behoort met zijn 36 jaar tot de oudste spelers in het Syrische nationale team dat zijn thuiswedstrijden afwerkt in Libanon. In februari komt hij weer voor zijn land in actie in en tegen Libanon.

Madanly: “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik ga het team helpen om zo ver mogelijk te komen in de play-offs. Daarbij wil ik heel graag de fans van Forward Lease laten genieten van goede optredens en plezier is daarbij heel belangrijk.”

Coach Armand Salomon verloor Kasper Averink, die morgen geopereerd wordt aan zijn knie en is daarom extra ingenomen met de komst van de ervaren Syriër. “Daarbij is het natuurlijk fantastisch om tijdens een lopende competitie zo’n ervaren speler aan te kunnen trekken die ook nog eens topfit is.”

Madanly, wiens voornaam Michael door een Syrische gemeenteambtenaar bij zijn geboorteaangifte verkeerd genoteerd is en daarom als Micheal door het leven gaat, maakt aanstaande zaterdag zijn debuut bij Forward Lease, in de belangrijke wedstrijd tegen Aris Leeuwarden. We hopen u te zien in het Topsportcentrum!

Rotterdam, 21 december 2017

(17/18-13)

In beeld