Forward Lease stopt met Commons

24 december 2017

Chris Commons maakt geen deel meer uit van de selectie van Forward Lease Rotterdam. Dat is gisterenavond, na de met 83-74 gewonnen wedstrijd tegen Aris Leeuwarden, aan hem meegedeeld.

De 32-jarige Commons was een belangrijke speler in het team van de Rotterdammers en hij onderstreepte dat met zijn laatste optreden (25 punten en 12 rebounds).

Foto: Luka de Kruijf

Gemiddeld scoorde Commons in 12 wedstrijden bijna 17 punten en hij stond met een gemiddelde van 7,9 rebounds vierde in de lijst van de beste rebounders van de competitie.

Coach Armand Salomon zegt over het vertrek van Commons: “Het was een levensgroot dilemma, want met de basketbalcapaciteiten van Chris hadden we een van de beste spelers van de competitie in huis. Maar als er geen chemie meer is met zijn omgeving, moet ik als coach een pijnlijke beslissing nemen.”

Het is de derde speler in korte tijd die Forward Lease verliest. Jeroen de Baat koos voor zijn maatschappelijke carrière, Kasper Averink is vrijdag geopereerd aan zijn meniscus. Als vervanger voor Averink trokken de Rotterdammers Micheal Madanly aan van Apollo.

Van de eerste twaalf wedstrijden van deze competitie won Forward Lease er zes en nestelde zich daarmee stevig op de vijfde plaats op de ranglijst.

Commons vliegt morgen terug naar de Verenigde Staten. Of er een vervanger voor hem wordt aangetrokken, is op dit moment nog niet bekend.

In beeld