Marcel Boyd versterkt Forward Lease

5 januari 2018

MARCEL BOYD VERSTERKT FORWARD LEASE

Vandaag landde de Amerikaanse center Marcel Donte Boyd op Schiphol; hij vervangt Chris Commons bij Forward Lease Rotterdam.

Boyd komt van Howard University in Washington dat als Howard Bison Basketball in de hoogste afdeling van de NCAA speelt. Boyd is 25 jaar, speelde vier jaar voor de Bisons.

De 2’07 meter lange Boyd is voornamelijk aangetrokken om voor het team van Armand Salomon rebounds te pakken. In zijn NCAA-team pakte Boyd er in seizoen 2015-2016 gemiddeld iets meer dan tien.

“Na het vertrek van Commons zijn we op zoek naar gegaan naar rebounder en we denken die in Marcel Boyd gevonden te hebben,” zegt Salomon. “Ook is mijn indruk dat Marcel een echte teamspeler is en dat hij ons als team nog sterker maakt.”

Boyd stelde zich vanmiddag aan zijn team en aan de staf voor. Hij zegt: “Ik kijk ernaar uit om met het team aan de slag te gaan. Ondanks mijn lange reis zou ik nu al willen meedoen.” Boyd moet echter nog een paar dagen wachten op de werkvergunning.

Naast Marcel Boyd heeft Forward Lease ook een Canadese speler aan de selectie toegevoegd. Het is de 25-jarige Joey Elliot Puddister, een goede bekende van assistent-coach Vincent van Sliedregt. Puddister wil graag een tijdje in Nederland verblijven en Forward Lease is in staat hem de tijdelijke huisvesting te bieden.

Puddister (1’83 m) is een point-guard die ingezet kan worden als de startende één, Ordane Kanda, even op adem moet komen. Puddister voegt zich maandag bij het team.

Rotterdam, 5 januari 2018

(17/18-15)

In beeld