Voorbeschouwing Forward Lease vs Den Helder Suns

30 januari 2018

Voorbeschouwing Forward Lease vs Den Helder Suns

Na de thriller van afgelopen zaterdag, maken de mannen van Forward Lease Rotterdam zich al weer op voor de volgende competitiewedstrijd. In het eigen Topsport Centrum is op donderdag 1 februari om 20.30 uur Den Helder Suns te gast.

De verwachting is dat beide ploegen met veel zelfvertrouwen het duel aan zullen vangen. Den Helder Suns won onlangs in Weert van BAL. In dit duel was routinier Tjoe de Paula de regisseur van de Helderse ploeg. Met 19 punten en maar liefst 7 assists nam hij zijn ploeg bij de hand, veel van de assists kwamen in handen van de sterke Amerikaanse center McConico. Deze maakte gretig gebruik van de goede passes getuige zijn 21 punten.

Suns coach Peter van Noord ziet na een lastige start in de competitie zijn ploeg wekelijks beter spelen. De veelal jonge spelers raken steeds beter gewend aan het niveau van de DBL. Voor Forward Lease Rotterdam zal het dan ook zeker geen eenvoudige klus worden om de punten in de Maasstad te houden.

De puike overwinning in de dying seconds tegen topploeg ZZ Leiden zal de Rotterdamse formatie een uitstekend gevoel hebben gegeven. Naast de spectaculaire scores van Ordane Kanda wist Marcel Boyd zich te onderscheiden met zijn eerste double -double (10 punten en 14 rebounds) in Nederland. Coach Armand Salomon is in zijn nopjes met de diepte in zijn team, het kan dan ook maar zo het geval zijn dat in de wedstrijd tegen de Suns andere spelers op zullen staan om zich van hun beste kant te laten zien. Michael Madanly en Trevor Setty zullen het Rotterdamse publiek graag willen laten zien dat zij eenvoudig de ring kunnen vinden, terwijl ook Maik Bouwer en Coen Stolk nadrukkelijk aan de deur kloppen om meer speelminuten te maken.

Kortom het beloofd een spectaculaire wedstrijd te worden waarbij Forward Lease de punten hard nodig heeft om zich echt te gaan mengen in de strijd om de vierde plek op de ranglijst!

Koop nu snel te toegangskaarten via: www.rotterdambasketbal.nl/tickets/

In beeld