Landstede doorbreekt zegereeks Forward Lease

9 februari 2018

Landstede doorbreekt zegereeks Forward Lease

Forward Lease Rotterdam Basketbal heeft donderdagavond de aanval op de vierde plaats zien stranden. In Zwolle won Landstede Basketbal met 111-74.

Forward Lease won de afgelopen vier wedstrijden en kwam daarin sterk uit de startblokken. Tegen Landstede begint Forward Lease, dat Michael Kok minstens een week moet missen vanwege een enkelblessure, veel minder trefzeker. Boyd en Krabbendam missen enkele keren onder het bord en Setty mist enkele afstandsschoten. Voor Landstede zijn vooral Noah Dahlman (negen punten dit kwart) en Jordan Gregory (vijf) wél goed op dreef. Ralf de Pagter heeft dit kwart het slotwoord. Hij brengt Landstede op een riante 24-9 voorsprong. Eigenlijk is de wedstrijd dan al gespeeld. Het schotpercentage van Forward Lease is met 23,5% erbarmelijk te noemen.

Foto: Luka de Kruijf

In het tweede kwart probeert Forward Lease de rug te rechten en is Landstede iets slordiger. De Pagter speelt de bal zomaar over de achterlijn en één aanval later schiet teamgenoot Sherron Dorsey-Walker een airball. Pas na twee minuten wordt er weer gescoord, wanneer Dahlman twee vrije worpen benut: 28-11.

Marcel Boyd valt halverwege het kwart sterk in voor Robert Krabbendam. Hij scoort binnen één minuut drie keer en brengt de ploeg drie minuten voor rust op 34-22. Ordane Kanda tilt Forward Lease vervolgens naar twintig punten dit kwart. Landstede heeft er maar zestien gemaakt, waardoor de ruststand op 40-29 komt.

Mocht Rotterdam nog enige hoop koesteren, Landstede boort die snel de grond in. In het derde kwart maakt Jordan Gregory tien van zijn totale achttien punten. Ook Mike Schilder is ontketend. Hij stond voor rust al op vijf punten en plakt er in deze fase nog eens vier driepunters achteraan. Het Zwolse publiek verkiest hem uiteindelijk tot man van de wedstrijd.

Namens Forward Lease pakt Ties Theeuwkens in het derde kwart nog wel acht punten (elf in totaal) en Kanda vijf (22 in totaal). Samen met twee punten van Trevor Setty zijn dit echter de enige Rotterdamse wapenfeiten dit kwart. Het slotkwart wordt ingegaan met 74-47. Rotterdam heeft de handdoek al volledig in de ring gegooid. Er moet echter nog een kwart gespeeld worden.

Dit laatste kwart is nog geen vijftien seconden jong of De Pagter ramt er alweer een driepunter in. De Pagter en zijn teamgenoot Franko House pakken dit kwart gezamenlijk 24 punten en hebben dan ook het grootste aandeel in de 37-27 kwartwinst van Landstede. Zo slaan de Zwollenaren de Rotterdamse aanval op de vierde plaats af: 111-74.

Forward Lease-coach Armand Salomon vertelt na afloop: “We hadden een slechte trainingsweek. Maik Bouwer was twee dagen ziek, Robert zat op 50% met zijn enkel, Ties heeft maar een dag goed kunnen trainen en Michael Kok is door zijn enkel gegaan. Dat heeft natuurlijk toch invloed op hoe je naar zo’n wedstrijd toe gaat.”

Weinig tijd om te herstellen heeft Forward Lease niet. Het speelt aanstaande zaterdag om 20.00 uur thuis tegen Weert, waarna volgende week donderdag de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden wacht.

Salomon: “We speelden vandaag misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen, maar daar laten we ons niet door uit het veld slaan. We zijn bezig aan een goed seizoen en gaan daar in de komende wedstrijden mee verder.”

Tekst: Mark Vrolijk

Foto: Luka de Kruijf

In beeld