Top 4 gloort voor Rotterdammers

26 februari 2018

Consolit voorbeschouwing Forward Lease vs Den Helder Suns

Top 4 gloort voor Rotterdammers

Voor het team van Armand Salomon kwam de interland break precies op tijd. De vele wedstrijden in een kort tijdsbestek was een ware veldslag en dat leidde tot diverse kwetsuren, maar gelukkig ook tot veel gewonnen wedstrijden. Van de laatste 9 wedstijden won Forward Lease er maar liefst 7!! Dit heeft tot gevolg dat Forward Lease in puntenaantal inmiddels naast Landstede staat, de Zwollenaren hebben echter wel 1 wedstrijd minder gespeeld.

Zaterdagvond 3 maart kan echter een hele mooie avond worden. Landstede Zwolle speelt dan uit tegen het sterke ZZ Leiden, terwijl Forward Lease de strijd aanbindt tegen Den Helder Suns. Mocht Rotterdam winnen en de Zwollenaren verliezen, dan pakt Rotterdam de 4e plek! Dit zou op tweederde van de competitie een unieke en bijna historische prestatie zijn!

De gasten uit Den Helder zullen echter niet mee willen werken aan het boven geschetste scenario. Het team van coach Peter van Noord is in de loop van de competitie duidelijk gegroeid. De inbreng van hun twee Amerikaanse spelers wordt steeds belangrijker. Guard Lavonte Dority wordt per week belangrijker en scoort steeds gemakkelijker, terwijl center McConico één van de beste rebounders uit de competitie is. Gezamenlijk met talentvolle Nederlandse spelers wordt Den Helder Suns een team waar rekening mee moet worden gehouden.

Het team van Armand Salomon won zowel uit als thuis reeds van de Suns, dit ging echter niet gemakkelijk. De staf en het team zijn hard aan het werk om toe te werken naar de beslissende maanden van deze competitie. Met de 21-jarige Ordane Kanda heeft men de topscorer van de competitie in de ploeg, daarnaast is er met Setty, Theeuwkens en Madanly veel outside dreiging. Gelukkig begint ook Boyd steeds beter zijn rol als rebounder en scorer te vinden en speelt Robert Krabbendam misschien wel zijn beste seizoen in Rotterdamse dienst.

Hopelijk weten Salomon en zijn assistent Vincent van Sliedregt het team zo te kneden dat het niveau nog een tandje omhoog kan, waardoor Forward Lease structureel mee kan doen om de 4e plek. Zoals het zich nu laat aanzien zal dit echter nog zonder de geblesseerde Ties Theeuwkens gaan gebeuren. Sowieso beloofd het een interessante wedstrijd te worden en laten we Forward Lease met z’n allen naar een 4e plek toejuichen!

Koop nu snel te toegangskaarten via: www.rotterdambasketbal.nl/tickets/

In beeld