Top team op bezoek in Rotterdam

7 maart 2018

Consolit voorbeschouwing Forward Lease vs New Heroes

Top team op bezoek in Rotterdam

In de Dutch Basketball League is er dit jaar sprake van een heuse March Madness. In de maand maart speelt Forward Lease maar liefst 7 wedstrijden terwijl tegenstander New Heroes uit Den Bosch 10 keer in actie mag komen. Maart zal dus een slopende maand worden voor de teams in de DBL.

Op donderdag 8 maart (morgen) gaat het team van Armand Salomon op bezoek in het hoge noorden. Koploper Donar zal daar de Rotterdammers ontvangen in de Martini Plaza en voor Forward Lease is te hopen dat het team van Erik Braal wat minder scherp zal spelen als gisteren in de verbluffend sterke wedstrijd tegen het Roemeense Cluj.

De thuiswedstrijd van Forward Lease Rotterdam op zaterdag 10 maart tegen New Heroes uit Den Bosch zal zeker zo belangrijk zijn. Als Forward Lease serieus mee wil gaan spelen in de top 4 van de ranglijst, dan zijn dit de wedstrijden waar bonuspunten gehaald kunnen worden.

De ploeg uit Den Bosch zal het in ieder geval moeten doen zonder de zwaar geblesseerde spelverdeler Anthony Marshall. Afgelopen weekend scheurde deze Amerikaanse guard op tragische wijze zijn achillespees. Overigens staat New Heroes momenteel tweede op de ranglijst en is breed genoeg om deze klap op te vangen. Daarnaast is het nog maar de vraag of de Kroatische coach Poropat op de coachbank plaats mag nemen, na de diskwalificerende fout in de wedstrijd tegen ZZ Leiden.

Forward Lease Rotterdam kan terug kijken op een prima reeks overwinningen. Desalniettemin zijn er voor coach Salomon nog absoluut groei mogelijkheden. De wedstrijd van afgelopen weekend tegen Den Helder Suns was wisselvallig. Een zeer sterke eerste helft werd afgewisseld met een matig Q3 en Q4. Juist in wedstrijden tegen topploegen als New Heroes zal deze wisselvalligheid direct worden afgestraft. Toch is de Rotterdamse ploeg sterk genoeg om ook mindere wedstrijden over de streep te trekken, daarnaast maakte coach Salomon gebruik van maar liefst 11 spelers en konden jeugdige spelers als Maik Bouwer, Coen Stolk en Otmar Creebsburg zich onderscheiden.

Koop nu snel te toegangskaarten via: www.rotterdambasketbal.nl/tickets

In beeld