Forward Lease strijdend ten onder tegen Donar

9 maart 2018

Forward Lease strijdend ten onder tegen Donar

Forward Lease heeft donderdagavond verloren van koploper Donar. In Groningen werd het 89-65.

Forward Lease, dat naast Ties Theeuwkens ook Michael Madanly moet missen, start behoorlijk goed. Na vier minuten spelen staan de Rotterdammers zelfs met 7-8 voor, dankzij driepunters van Trevor Setty en Coen Stolk, plus een tweepunter van Michael Kok. Donar scoort via Jason Dourisseau en Evan Bruinsma, maar een fraaie dunk van Marcel Boyd en een handige lay-up van Ordane Kanda zorgen ervoor dat het openingskwart maar nipt naar Groningen gaat: 16-15.

In het tweede kwart is Forward Lease aanvallend wat slordiger. Er wordt zes keer balverlies geleden, waardoor Donar uitloopt. Forward Lease houdt de schade echter beperkt door een solide verdediging neer te ztten, waardoor de Groningse driepunter nauwelijks valt. Ruststand: 44-32.

Na rust verkleint de formatie van Armand Salomon het gat zelfs tot tien punten, dankzij Boyd en een prima solo-actie van Joey Puddister: 46-36. Laatstgenoemde laat in de twintig minuten die hij speelt overigens zien dat hij progressie boekt. De Canadese winter-aanwinst scoort twee keer, maar strooit vooral kwistig met slimme passjes, goed voor zes assists.

Namens Donar zorgt vooral Thomas Koenis ervoor dat de thuisploeg uitloopt naar 57-38. Forward Lease sluit in de laatste vier minuten van het derde kwart echter nog eens goed de gelederen en laat Donar in het restant van dit kwart niet meer scoren. Forward Lease loopt zelfs nog iets in via Kanda, Michael Kok en Robert Krabbendam. Zodoende gaat ook dit kwart met slechts één punt verschil naar Donar (13-12). Het slotkwart wordt ingegaan met 57-44.

Daarin zet vooral Ordane Kanda nog eens aan. Hij maakt dit kwart tien van zijn veertien punten. Topscorer wordt hij deze wedstrijd niet. Dat wordt Trevor Setty, met zestien punten, waarvan vier driepunters (40%). (Kanda blijft overigens wel topscorer van de competitie met gemiddeld 19,6 punten.)

Forward Lease raakt daarna echter wat vermoeid en moet Donar uiteindelijk toch laten gaan. In de laatste vijf minuten is valt namens Donar de 16-jarige Rienk Mast sterk in; hij pakt zes punten mee. Ook namens Forward Lease zijn het twee jeugdspelers die in de slotfase sterk spelen. Zowel Maik Bouwer (19 jaar) als Otmar Creebsburg (21) rammen er in de slotminuten beiden nog even een driepunter in. Eindstand: 89-65.

Zowel Donar als Forward Lease maakt zich op voor een week met sterke tegenstanders. De Groningers spelen zaterdag tegen Zorg en Zekerheid Leiden, waarna het woensdag bij winst op Cluj-Napoca kan doordringen tot de kwartfinale van de FIBA Europe Cup.

Forward Lease speelt aankomende zaterdag om 20:00 uur thuis tegen nummer twee New Heroes Den Bosch. De progressie die de Rotterdammers al het hele seizoen hebben laten zien biedt perspectief op een mooi resultaat, maar het taaie New Heroes laat zich niet snel verschalken. Bestel dus nu uw kaarten via www.rotterdambasketbal.nl/tickets, want Forward Lease kan uw steun goed gebruiken!

In beeld