Forward Lease maakt het New Heroes lastig

11 maart 2018

Forward Lease maakt het New Heroes lastig

Forward Lease Rotterdam heeft zaterdagavond in eigen huis verloren van New Heroes Den Bosch. Lange tijd ging het gelijk op, maar Forward Lease moest in de slotfase Den Bosch laten gaan: 80-89.

De bezoekers, die de geblesseerde Anthony Marshall missen, komen binnen drie minuten op een 3-8 voorsprong. Forward Lease, dat routiniers Ties Theeuwkens (hamstring) en Robert Krabbendam (lies) mist, is dan wakker geschud. Een alley-oop van Marcel Boyd (acht punten in totaal), een lay-up van Ordane Kanda (21 punten) en een drietje van Trevor Setty (topscorer met dertig punten) trekken de stand gelijk: 10-10. Het is de eerste, maar niet de laatste keer dat Forward Lease een achterstand wegwerkt.

Vervolgens neemt Forward Lease via Trevor Setty de leiding over. Eigenhandig tilt hij Forward Lease naar een 20-14 voorsprong. Hij staat dan al op vijftien punten. Kanda maakt er nog 22-14 van, maar nu is het Den Bosch dat zich terugvecht. Dankzij Keshun Sherill en Nick Oudendag (beiden zeventien punten in totaal) wordt het eerste kwart afgesloten met 22-22.

In het tweede kwart wordt steeds duidelijker dat Forward Lease met serieuze mismatch-problemen kampt. Helemaal wanneer namens de bezoekers Norville Carey binnen de lijnen komt, die nog helemaal fris is. Hij zet al snel een fraaie dunk en tip-in op zijn naam en scoort dit kwart tien van zijn zestien punten. Forward Lease kan te weinig lengte en gewicht in de schaal leggen, waardoor New Heroes uitloopt naar een voorsprong van negen punten bij rust: 41-50.

Van een beslissing is dan echter nog geen sprake. Forward Lease komt fel en fris uit de kleedkamer. Het heeft een manier gevonden om de afwezigheid van Krabbendam op te vangen, want binnen zes minuten heeft de thuisploeg de achterstand omgebogen naar een 55-52 voorsprong. De Rotterdammers winnen het derde kwart met 19-14, maar komen toch nog achter te staan door scores van Oudendag en Bouwknecht in de slotfase van het derde kwart: 60-64.

In het slotkwart verruimen Akerboom, Sherill en twee dunks van Carey de voorsprong van de bezoekers naar 63-74. Dit roept bij Forward Lease een alles-of-niets gevoel op, en het komt opnieuw sterk terug: 76-80. Dit had overigens 77-80 moeten zijn, want een zuivere driepunter van Kanda wordt als tweepunter geteld.

Met nog twee minuten te spelen is alles nog mogelijk, maar dan is het binnen een halve minuut toch plotseling gedaan. Sherill schiet twee keer als een duveltje uit een doosje naar de Rotterdamse ring: 76-84. Nóg een keer terugkomen is teveel van het goede voor het moegestreden Forward Lease. De punten gaan mee naar Den Bosch: 80-89.

Komende donderdag speelt Forward Lease tegen de nummer drie Leiden. De Leidenaren verloren gisteravond van Donar met exacte dezelfde marge van 24 punten als Forward Lease afgelopen donderdag. Als de Rotterdammers tegen Leiden in elk geval weer over Krabbendam kunnen beschikken en daarnaast dezelfde veerkracht tonen als tegen New Heroes, zal dit zeker een mooie wedstrijd worden.

Hoewel Forward Lease uw steun in Leiden natuurlijk goed kan gebruiken, zien we u nog liever in het Topsportcentrum tijdens onze eerstvolgende thuiswedstrijd, op 24 maart tegen Apollo Amsterdam. Tegen Den Bosch waren helaas teveel mensen thuis gebleven, terwijl er echt een mooie wedstrijd op de vloer werd neergelegd. Uw steun betekent veel voor het team. Graag tot ziens op 24 maart!

In beeld