Op zoek naar eerherstel

4 april 2018

Consolit voorbeschouwing Forward Lease vs Aris Leeuwarden

De basketballers van Forward Lease spelen a.s. donderdag (5 april) om 20.00 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen Aris uit Leeuwarden. Voor beide ploegen staat er veel op het spel in het Topsportcentrum naast De Kuip.

Aris heeft de afgelopen week Apollo voorbij zien komen op de ranglijst en staat op de 7e plek, wat geen plaatsing voor de play offs betekend. Het team van Forward Lease snakt inmiddels naar een overwinning, na een zeer goede periode is het vertrouwen na een reeks nederlagen inmiddels geknakt. Teveel spelers van coach Salomon halen niet het gewenste niveau en de teamdefense kan en moet absoluut beter om aanspraak te maken op een overwinning.

De terechte nederlaag van afgelopen zaterdag tegen BAL zal hopelijk fungeren als een wake up call voor de Rotterdamse ploeg. Momenteel is Trevor Setty de man in vorm, de karakteristieke Amerikaan weet het netje de laatste weken erg gemakkelijk te vinden. Het zou mooi zijn als ook andere spelers zich kunnen optrekken aan Setty, de rol van Michael Madanly wordt steeds belangrijker en hij zou wel eens de verrassing tegen Aris kunnen worden.

Voor de bezoekende ploeg van coach Tony van den Bosch is het eveneens alle hens aan dek. Met twee uitwedstrijden tegen Rotterdam en Amsterdam voor de boeg kan hij in 72 uur de 6e plek winnen, maar net zo makkelijk kan het een verloren seizoen worden. Inmiddels kan Van den Bosch over een vrijwel complete selectie beschikken, dus naast de toprebounder Jeroen van der List zal ook oud-rotterdammer Stefan Mladenovic acte de presence geven. Daarnaast heeft Aris een kwaliteitsinjectie gekregen door de komst van de Amerikaanse Forward David Michaels.

Gezien de belangen en de vorm van beide ploegen zal het waarschijnlijk geen wedstrijd worden van het allerhoogste niveau, maar wel beloofd het een zeer spannende wedstrijd te worden met twee keihard werkende ploegen.

Onze voorspelling wordt dan ook een eindstand van minder dan 4 punten verschil. Daarbij rekenen we op onze Rotterdamse onverzettelijkheid!

Koop nu snel te toegangskaarten via: www.rotterdambasketbal.nl/tickets

In beeld