Clean sweep tegen Den Helder Suns

8 april 2018

Forward Lease Rotterdam heeft zaterdagavond ook de vierde ontmoeting van het seizoen met Den Helder Suns gewonnen. In Den Helder wonnen de Rotterdammers met 77-86.

In het openingskwart gaat het gelijk op. Suns vecht voor een plaats in de play-offs en laat Forward Lease niet zomaar even de winst stelen. Na tien minuten spelen staan de Rotterdammers weliswaar voor, maar is al wel duidelijk dat de Suns het de bezoekers niet makkelijk gaan maken: 16-17.

Pas in de laatste minuten van het tweede kwart slaat Forward Lease een gat, via twee driepunters van Joey Puddister en een lay-up van Trevor Setty. Laatstgenoemde heeft met vijf punten overigens een minder dominant aandeel in de score dan voorgaande wedstijden, maar hij en Puddister zorgen wel voor de ruststand van 31-40.

Forward Lease begint het derde kwart vlammend. Binnen tien seconden knalt Puddister een tweepunter raak en even later tilt Coen Stolk met een driepunter de voorsprong naar 31-45.

Daarna is het woord aan Ordane Kanda. De Belg had in de eerste helft nog ‘slechts’ vijf punten, maar gaat na rust helemaal los. Vrije worpen, een driepunter, lay-ups, tweepunter-jumpshots: van alle hoeken en standen schiet hij raak. Vooral dankzij zijn vijftien punten dit kwart gaat Forward Lease het slotkwart in met een comfortabel ogende stand van 52-66.

Toch komt Suns nog gevaarlijk terug. Binnen vier minuten brengt het de voorsprong van Forward Lease terug tot slechts vier punten: 68-72. Pas in de laatste minuten stellen Robert Krabbendam (tien punten in totaal), Michael Kok (twaalf punten) en Kanda de zege veilig. Laatstgenoemde wordt met 28 punten topscorer.

Met twee zeges in drie dagen tijd heeft Forward Lease de nasmaak van zes verliespartijen op rij effectief weggespoeld. Ordane Kanda heeft zijn rol als leider in het veld weer met verve opgepakt, maar Forward Lease laat vooral als team veerkracht zien. Een belangrijke conclusie in aanloop naar de play-offs.

Voordat die beginnen (in het laatste weekend van april) wachten echter eerst nog drie confrontaties tegen hoger geklasseerde ploegen. Aanstaande zaterdag speelt Forward Lease in Den Bosch tegen New Heroes, dat tweede staat. Daarna verwelkomen we u graag weer in het Topsportcentrum voor twee krakers: op 19 april tegen de huidige nummer vier Zorg en Zekerheid Leiden en op 21 april tegen koploper Donar Groningen.

 

 

Tekst: Mark Vrolijk
Foto: Luka de Kruijf

In beeld