Forward Lease maatje te klein voor New Heroes

15 april 2018

Forward Lease heeft ook de vierde en laatste ontmoeting in de reguliere competitie met New Heroes niet weten te winnen. In Den Bosch werd het 114-86.

De Rotterdammers beginnen voortvarend aan het duel. Al binnen vijftien seconden heeft Joey Puddister zijn eerste van drie driepunters vanavond erin hangen. Hij komt uiteindelijk op veertien punten.

Mike Miklusak antwoordt met eveneens een driepunter, waarna Micheal Madanly de Rotterdammers op een 3-6 voorsprong brengt. Mike Miklusak is in de volgende minuten de grootste plaaggeest van de Rotterdamse defensie: hij schiet er nog eens drie driepunters in. Na één kwart spelen kijkt Forward Lease tegen een significante achterstand aan: 30-14.

Gaandeweg het tweede kwart verkleinen de bezoekers het gat tot negen punten. Dit is met name te danken aan Ordane Kanda (topscorer van de wedstrijd met 22 punten), die een aantal puike aanvallen orkestreert. Eén minuut voor rust komt Forward Lease zelfs nog op 50-43, dankzij twee vrije worpen van Puddister. Stefan Wessels brengt daarna de ruststand op 53-42.

In de eerste minuut na rust komt Forward Lease dankzij scores van Marcel Boyd en Puddister op slechts zes punten van New Heroes: 54-48. Toch lopen de Bosschenaren daarna langzaam maar zeker weg van de Rotterdammers. Het derde kwart eindigt met een buzzer-driepunter van Kanda, maar de achterstand is opgelopen tot 24 punten: 87-63.

In het slotkwart is het moegestreden Forward Lease niet meer in staat om zich echt nog terug te vechten in de wedstrijd. New Heroes speelt de wedstrijd vakkundig uit en wint voor de vierde keer dit seizoen van Forward Lease: 114-86.

Komende donderdag speelt Forward Lease de één na laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Thuis is Zorg & Zekerheid Leiden dan de tegenstander. Daarvan werd dit seizoen al een keer gewonnen, maar het zal geen makkelijke klus worden om dat huzarenstukje te herhalen. Leiden won zaterdag in Groningen namelijk van Donar. Het team kan uw steun dus goed gebruiken. Mis deze kraker niet en bestel nu uw kaarten via www.rotterdambasketbal.nl/tickets. Graag tot donderdag!

In beeld