Forward Lease niet opgewassen tegen Donar

22 april 2018

De voor Forward Lease laatste wedstrijd voor aanvang van de play-offs is zaterdag geëindigd zoals vooraf verwacht mocht worden. De koploper van de DBL en de halve finalist van de Europe Cup won eenvoudig met 66-95.

Het eerste kwart is bijna een kopie van de wedstrijd tegen Zorg en Zekerheid, afgelopen donderdag. Net als toen heeft Joey Puddister er binnen een minuut een driepunter in hangen. Daarna blijft Forward Lease in het spoor van de bezoekers, dat het eerste kwart echter wel wint.

Evan Bruinsma beantwoordt de openingsscore van Puddister met een and-one. Vervolgens zijn Ties Theeuwkens en Trevor Setty trefzeker vanaf de driepuntslijn. Zo neutraliseren zij scores van Bruinsma en Thomas Koenis: 14-16.

Bij die stand zet Ordane Kanda Forward Lease voor de laatste keer deze wedstrijd op voorsprong met een and-one: 17-16. Daarna slaan Sean Cunningham en Drago Pasalic een klein gaatje, hoewel Kanda dit kwart wel het laatste woord heeft met een lay-up: 19-23.

In het tweede kwart opent Forward Lease scherp, met een lay-up van Micheal Madanly binnen tien seconden. Hij komt echter vervelend terecht en moet even van het veld, al kan hij later wel weer invallen. Brandyn Curry profiteert daarna van Rotterdams balverlies en houdt de voorsprong van Donar intact met een and-one: 21-26.

Michael Kok en een driepunter van Robert Krabbendam houden Forward Lease in de minuten die volgen nog in de race, maar vier minuten voor het einde van het tweede kwart geeft Donar plotseling gas. In één minuut tijd staat het 26-40 dankzij twee driepunters van Jason Dourisseau en een lay-up van Bradford Burgess. Setty en Kanda doen beiden nog iets terug, maar kunnen niet verhinderen dat Donar bij rust comfortabel voorstaat: 30-49.

In het derde kwart loopt Donar gestaag uit naar 42-72. In het slotkwart wordt er aan beide kanten extra speeltijd gegeven aan de jeugdspelers. Namens de bezoekers krijgt vooral de nog maar zeventienjarige Rienk Mast veel minuten. Bij Forward Lease doen Maik Bouwer, Otmar Creebsburg, Ruben Blaakman en Coen Stolk het niet onverdienstelijk: het laatste kwart wordt met 24-23 gewonnen. De twee punten gaan echter mee naar Groningen. Eindstand: 66-95.

Forward Lease richt het vizier nu op de play-offs. Naar alle waarschijnlijkheid is de eerste wedstrijd op 1 mei. Dit zal een uitwedstrijd zijn. Op 3 mei is de return en op 5 mei de (eventuele) derde wedstrijd. De definitieve speeldata zullen echter nog bekend worden gemaakt. De tegenstander lijkt ZZ Leiden te worden, maar ook daarover zullen wij u nog informeren.

In beeld