Een “Do or die-game” voor Forward Lease

2 mei 2018

Consolit voorbeschouwing Forward Lease vs New Heroes

Een “Do or die-game” voor Forward Lease

Op donderdagavond 3 mei om 19.30 uur staat alweer de tweede play off wedstrijd op het programma voor Forward Lease Rotterdam. In het eigen Rotterdamse Topsportcentrum komt New Heroes op bezoek.

Gisteravond maakte het gekwetste New Heroes uit Den Bosch vanaf de allereerste minuut duidelijk dat er niets te halen viel voor Rotterdam in de Maaspoort. Een sterk en snel spelend New Heroes was duidelijk een maat te groot voor de ploeg van Armand Salomon. De Rotterdamse coach heeft weinig tijd om zijn team weer op de rails te krijgen, want 48 uur later staat alweer de volgende game gepland.

Voor Forward Lease Rotterdam gaat het een echte “do or die” wedstrijd worden. Bij winst volgt een 3e wedstrijd a.s. zaterdag in de Maaspoort en bij verlies is het toch succesvolle seizoen ineens over. Om een derde wedstrijd af te dwingen zullen de Rotterdammers echter wel uit een ander vaatje dienen te tappen. Zowel verdedigend als aanvallend was Forward Lease nog niet in play off vorm, dat terwijl de ploeg toch al maanden weet dat men geplaatst is voor de play offs en dat het nu dus money-time is.

De schutters van New Heroes schoten gisteravond met scherp. Mike Miklasek schoot 3 bommetjes binnen en good old Kees Akerboom schoot maar liefst 6 op 7 driepunters raak. Dit onder leiding van een sterk spelende Maarten Bouwknecht was duidelijk teveel voor de mannen van Salomon. Slechts Marcel Boyd wist zich in de tweede helft te onderscheiden door voor iedere rebound te vechten en zodoende 13 rebounds en 9 punten bijeen vergaarde. Ook Trevor Setty kwam nog met regelmaat goed door. Helaas wist de leading scorer van de DBL, Ordane Kanda, zijn snelle moves naar de basket niet te bekronen met scores. Zodoende kwam hij tot geen enkele veldscore. Dit zal morgen absoluut beter moeten.

Voor coach Armand Salomon en zijn assistent Vincent van Sliedregt zal het een hele klus worden om het team weer tijdig op de rails te krijgen. Uiteraard zijn we benieuwd welke verrassende tactiek hij uit de hoge hoed weet te toveren om New Heroes morgen te verrassen en zodoende het seizoen van Forward Lease Rotterdam te verlengen.

Kom allemaal het team ondersteunen, want hulp van alle fans is enorm nodig en zal bijdragen aan de Rotterdamse vechtlust. Tot morgen!!

Koop nu snel te toegangskaarten via: www.rotterdambasketbal.nl/tickets

In beeld