Eerste halve finale-game gaat naar Donar

9 mei 2018

Eerste halve finale-game gaat naar Donar

Forward Lease Rotterdam heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd van de best-of-seven serie verloren. In Groningen won Donar met 96-77.

Terwijl Donar tien dagen rust heeft gehad, is het voor Forward Lease de vierde wedstrijd in één week tijd. Zaterdag tankten de Rotterdammers een lekkere dosis zelfvertrouwen door op sensationele wijze New Heroes Den Bosch uit te schakelen (2-1).

Hoewel Donar na vijf minuten op 14-7 komt, etaleert Forward Lease opnieuw de ontwikkeling van dit seizoen. Ties Theeuwkens (samen met Marcel Boyd topscorer bij Forward Lease met veertien punten), Trevor Setty en Maik Bouwer zijn trefzeker vanaf de driepuntslijn waardoor na het openingskwart alles nog mogelijk is: 22-16.

Gaandeweg het tweede kwart komen de Rotterdammers nog beter in de wedstrijd. Boyd, Coen Stolk en Joey Puddister trekken de stand gelijk: 30-30. Brandyn Curry (topscorer met 21 punten) en Sean Cunningham zetten vervolgens Donar weer op voorsprong, maar Forward Lease mag trots zijn op de ruststand: 42-38.

Tot enkele minuten na rust blijft Forward Lease knap in het spoor van de thuisploeg. Met het inbrengen van Drago Pasalic (twintig punten) slaagt Donar er in het derde kwart echter toch in een aanzienlijk gat te slaan: 69-52.

In het slotkwart blijft Forward Lease onder leiding van Theeuwkens strijdlust tonen. Het gat is echter te groot om nog te verkleinen en zo gaat de eerste van de minimaal vier wedstrijden naar Donar: 96-77.

Hoewel de eindstand er voor de buitenwacht uit zal zien als een voorspelbare overwinning, is duidelijk dat Forward Lease zich niet zomaar opzij laat zetten door Donar, dat wil laten zien dat zij de titel gaan opeisen.

Daarom is komende donderdag in het Topsportcentrum de steun van het publiek zo belangrijk. De herrie die tijdens de afgelopen thuiswedstrijd tegen Den Bosch van de tribunes op het veld neerdaalde heeft de spelers een belangrijke boost gegeven op momenten dat het even tegenzat. We blijven het herhalen: met uw steun is er veel mogelijk. Dus graag tot morgenavond, 20.00 uur in het Topsportcentrum!

 

In beeld