Donar verzilvert ook game twee

11 mei 2018

Donar verzilvert ook game twee

Forward Lease heeft donderdagavond ook de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs verloren van Donar Groningen. In eigen huis werd het 85-114.

Exact een week geleden maakte Forward Lease, met de massale steun van het eigen publiek, de 1-1 tegen New Heroes. Vanavond hoopt het publiek op nog zo’n daverende zege, tegen de regerend landskampioen, bekerwinnaar én halve finalist in de Europe Cup.

De ploeg van Erik Braal smoort de Rotterdamse hoop op een stunt echter in de kiem. Na vier minuten spelen staat het 2-16. Namens de thuisploeg buffelen Coen Stolk en Ordane Kanda (topscorer van de wedstrijd met 27 punten) echter zodanig hard dat de Groningers na één kwart weliswaar voorstaan, maar nog niet heel riant: 13-28.

In het tweede kwart zorgt invaller Micheal Madanly voor nieuwe energie binnen de Rotterdamse formatie. Hij scoort acht punten binnen drie minuten. Ook Stolk, die ook vanavond weer tot het uiterste gaat, is scorend belangrijk. Er wordt gerust met 37-62.

Na rust schakelt Donar, dat anderhalve week heeft kunnen bijkomen van het moordende speelschema van de afgelopen weken, nog een tandje bij. Vooral via Brandyn Curry staat het al snel 46-82.

Toch weet Forward Lease het publiek te bekoren door de rug te rechten en een 11-0 run neer te zetten. Liefst vijf minuten lang houden de Rotterdammers Donar van scoren af, terwijl Kanda en Robert Krabbendam wél scoren: 57-82. Omdat er in de laatste minuut van dit kwart toch nog even twee Groningse driepunters in ploffen gaat uiteindelijk echter ook Q3 naar de bezoekers: 61-94.

In het slotkwart geven beide ploegen extra veel speeltijd aan hun jeugdspelers. De 18-jarige Ruben Blaakman verzilvert zijn invalbeurt met een fraaie score uit een zelf opgezette pick & roll met Trevor Setty en ook Otmar Creebsburg (21) maakt een goede indruk, door onder andere Drago Pasalic van scoren af te houden. De wedstrijd gaat met 85-114 naar Donar, maar Forward Lease laat ook in deze wedstrijd zien dat het mentaal wel goed zit: het laatste kwart wordt met 24-20 gewonnen. Zodoende reist Forward Lease zaterdagavond met opgeheven hoofd af naar Groningen, waar het om 19.30 uur tijd is voor game drie.

In beeld