Forward Lease strijdend ten onder in Groningen

13 mei 2018

Forward Lease strijdend ten onder in Groningen

Donar heeft zaterdagmiddag ook de derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs gewonnen van Forward Lease. In Groningen speelden de Rotterdammers een zeer behoorlijke wedstrijd, maar verloren vooral dankzij een ontketende Bradford Burgess (dertig punten, waarvan acht driepunters).

Met de steun van zo’n dertig meegereisde fanatiekelingen uit Rotterdam en omstreken begint Forward Lease uitmuntend aan de wedstrijd. Het Groningse thuispubliek, dat ook vanavond traditiegetrouw klapt tot de eerste score valt, moet dit maar liefst vier minuten volhouden.

Het staat dan al 0-6, na scores van Trevor Setty (topscorer namens Forward Lease met negentien punten), Robert Krabbendam en Micheal Madanly. Laatstgenoemde wordt door coach Armand Salomon beloond met een basisplaats na zijn uitstekende optredens in de afgelopen wedstrijden. Donderdag scoorde hij tien punten, vanavond zijn het er twaalf.

Het Groningse legioen grijpt gauw naar de handcrème als Jason Dourisseau twee verlossende vrije worpen raak schiet: 2-6. Forward Lease weet het zelf opgebouwde momentum het gehele eerste kwart te benutten. Trevor ‘Fade-Away’ Setty schiet uit diverse hoeken en standen raak en ook Coen Stolk met een lay-up en driepunter een belangrijk aandeel in de voorsprong van Forward Lease na één kwart: 14-15.

In het tweede kwart is het één van de andere ‘rookies’, Maik Bouwer, die ook vanavond tegen de regerend landskampioen en halve finalist uit de Europe Cup zijn ontwikkeling laat zien. Hij schiet binnen een minuut een driepunter raak en komt vanavond op acht punten.

Ook Setty, Krabbendam, Madanly en Marcel Boyd zijn dit kwart scorend belangrijk, maar het slotwoord is dit kwart aan Stolk. Bij 41-32 en met nog één minuut te gaan laat hij zien van geen opgeven te weten. Met een score uit een aanvallende rebound, tussen de boomlange en ervaren Thomas Koenis en Drago Pasalic in, plus een jumpshotje, brengt hij de ruststand op een zeer respectabele 41-36.

Na rust loopt Donar definitief bij de Rotterdammers weg dankzij Bradford Burgess. De 28-jarige Amerikaan schiet de ene na de andere driepunter raak. Namens Forward Lease staan vervolgens opnieuw de jeugdspelers op. Bouwer, Stolk en ook Otmar Creesburg gaan voorop in de strijd en bieden ook scorend enige weerstand aan de driepuntersregen van Burgess. Helaas kunnen ook zij niet voorkomen dat de achterstand is bij het ingaan van het slotkwart is opgelopen naar 69-54.

In het slotkwart zijn er hoofdrollen weggelegd voor Madanly en Joey Puddister. Omdat Burgess onophoudelijk driepunters raak blijft schieten, komt Forward Lease echter niet dichterbij. Donar trekt ook de derde wedstrijd naar zich toe en Burgess wordt topscorer met dertig punten, waarvan acht driepunters. Opvallend: die acht drietjes zijn exact gelijk aan het verschil in de eindstand: 98-74.

In beeld