Den Os vervangt Salomon bij Feyenoord Basketbal

22 juni 2018

Richard den Os wordt de hoofdcoach van Feyenoord Basketbal. Hij volgt Armand Salomon op die toetreedt tot de directie van de eredivisionist.

Den Os (52) was de afgelopen jaren assistent-coach bij ZZ Leiden en werkte daar samen met Toon van Helfteren, Eddy Casteels en Paul Vervaeck. Over zijn overstap naar Feyenoord Basketbal zegt Den Os: “Ik beschouw het als een fantastische kans. Vanuit Leiden kijken we al jaren naar Rotterdam en vooral naar de mogelijkheden die hier aan jonge Nederlandse spelers worden geboden. Ik zou dolgraag Feyenoord Basketbal de top vier in willen loodsen en ga daar met het team keihard aan werken.”

Armand Salomon had vier jaar lang de technische leiding bij de Rotterdammers, boekte in die periode steeds meer overwinningen en bracht de ploeg afgelopen seizoen tot in de halve finales van de play-offs. Salomon werd begin dit jaar door Feyenoord aangesteld als projectmanager van de multisportclub. Vanuit die rol richt hij zich op de ontwikkeling van topsport onder de Feyenoord vlag en de integratie van de maatschappelijke projecten van de betrokken clubs in de Feyenoord Foundation. “Eigenlijk wilde ik graag de eerste basketbalcoach zijn onder de naam Feyenoord. Praktisch is het echter -zowel qua rol als tijd- niet mogelijk om mijn activiteiten bij Equilibre, het coachen en de opdracht bij Feyenoord te combineren. Daarbij helpt het, dat ik er veel vertrouwen in heb dat Richard de stijgende lijn van de afgelopen jaren kan voortzetten.”

Salomon gaat nu samen met Paul de Vos de directie voeren bij Feyenoord Basketbal. Richard geniet nog tot 2 juli van een korte vakantie in het buitenland en zal dan samen met Armand aan de slag gaan met de voorbereidingen van het aankomende seizoen.

Nota bene:

De formele naamswijziging van Rotterdam Basketbal naar Feyenoord Basketbal zal uiterlijk eind juli plaatsvinden.

Rotterdam, 22 juni 2018

(18/19-01)

 

 

Foto: Luka de Kruijf

In beeld