Michael Kok eerste contractspeler Feyenoord Basketbal

25 juli 2018

Michael Kok (26) heeft bij Rotterdam zijn contract met twee jaar verlengd en mag zich daarmee de eerste contractspeler van Feyenoord Basketbal noemen. Kok werd al op zesjarige leeftijd lid van de club en begint derhalve aan zijn 21ste seizoen bij dezelfde club.

Op negentienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut op het hoogste niveau en binnen een paar jaar werd hij voor verschillende coaches een vaste waarde in de eredivisie.

In mei raakte hij in de eerste wedstrijd van de play-offs geblesseerd en moest derhalve vanaf de bank de uitschakeling van New Heroes meemaken.

“Dat was goed balen,” zegt Kok daarover. “Ik ben in al die jaren bijna nooit geblesseerd geweest en uitgerekend overkomt me dat in de eerste van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Maar ik ben blij dat ik er weer twee jaar tegenaan kan en we gaan als Feyenoord Basketbal werken aan nieuwe hoogtepunten.”

Kok speelde afgelopen seizoen gemiddeld 26 minuten, schoot 44,8 % aan tweepunters en 21,7 % aan driepunters. (De meest memorabele daarvan was het schot van de middenlijn in de buzzer voor rust in de wedstrijd tegen Landstede op 30 november jl.) Vanaf de vrijeworplijn scoorde hij 69,4 % en kwam zo tot een gemiddelde score van 6,6.

Michael Kok gaat ook het Onder 21-team van de vereniging onder zijn hoede nemen en daarnaast voor zijn coachlicentie studeren.

 

25 juli 2018

18/19-02

 

Foto: Luka de Kruijf

In beeld