Ook Coen Stolk tekent bij Feyenoord Basketbal

26 juli 2018

Coen Stolk (21) verlengde deze week zijn contract bij Rotterdam en is daarmee de tweede contractspeler van Feyenoord Basketbal. Stolk kwam in 2015 van Zwolle naar Rotterdam en zette de afgelopen twee seizoenen de stap naar de basis vijf.

De selectie van coach Richard den Os krijgt vorm nu hij beschikt over twee ervaren Nederlandse spelers. Hij zegt daarover: “Dit gaat de goede kant op. We bekommeren ons eerst om de Nederlandse kern van het team en gaan daarna op zoek naar twee Amerikanen.”

Coen Stolk maakte deel uit van het nationale team Onder 20 en speelde de afgelopen weken in de Proleague 3×3 basketbal.

Afgelopen seizoen stond Stolk gemiddeld 21,3 minuten binnen de lijnen. Hij schoot tweepunters tegen 44,6% en driepunters tegen 23,5%. Zijn vrijeworpenpercentage lag op 78,3 %. In de reguliere competitie leidde dat tot een gemiddelde van 4,4 punten. Daarnaast pakte hij gemiddeld 3,7 rebounds.

In de play-offwedstrijden tegen New Heroes Den Bosch en Donar groeide Stolk verder door met gemiddeld 28 minuten en percentages van 51,5 (tweepunters) en 39,1 (driepunters), Het leidde tot 9,4 punten gemiddeld.

Stolk zegt daarover: “Komend seizoen draait voor mij alles om basketbal. Ik wil het niveau dat ik bracht tijdens de play-offs minimaal evenaren.”

26 juli 2018

18/19-03

Foto: Luka de Kruijf

In beeld