Feyenoord Basketbal bijna klaar voor het nieuwe seizoen

17 augustus 2018

Er is in de achterliggende weken hard gewerkt om een goed team neer te zetten voor het aankomende seizoen. De coachingstaf, Richard den Os en René Mulder zijn zeer tevreden met de mix tussen de ‘oude basis’ en de nieuwe namen. Michael Kok en Coen Stolk waren al bekend en daar komen de volgende namen bij.

De 33-jarige Ties Theeuwkens behoeft geen introductie als speler op de Nederlandse velden. Naast zijn kwaliteiten in de verdediging en zeker aanspreekpunt in de aanval is hij de laatste vier seizoenen daarnaast meer en meer gegroeid in zijn rol als stille leider van het team. Ties is trots op de ontwikkeling die hij samen met Rotterdam de laatste jaren heeft mogen maken. Hij voegt daar aan toe: “Feyenoord is mijn cluppie. Het is fantastisch, dat ik met dat logo op de borst mag spelen”.

Ook Robert Krabbendam voegt opnieuw een seizoen toe aan de voorgaande viereneenhalf. Sinds bijna twee jaar combineert de 32-jarige robuuste center een maatschappelijke carrière bij Challenge Sports met spelen op het hoogste niveau. Robert maakte afgelopen seizoen duidelijk, dat het een niet ten koste hoeft te gaan van het ander. Met gemiddeld 21 minuten in 36 wedstrijden levert hij mooie gevechten onder de borden met andere centers en is hij van grote waarde ‘off and on court’.

Met de andere grote man, Jeroen van der List is veel lengte gehaald in de ploeg. Jeroen speelde afgelopen seizoen vijf wedstrijden voor Weert waarna hij overstapte naar Leeuwarden. Daar was hij in 28 wedstrijden goed voor 13.5 punten per wedstrijd en 7.5 rebounds. Jeroen keert na dertien jaar terug waar het ook begon. Als 15-jarige maakte hij in 2005 namelijk al deel uit van de jeugdopleiding van Rotterdam.

Een andere man die terugkeert is La’shard Anderson. Hij kan -als buitenlander- inmiddels ook gezien worden als man van de club. Het wordt tenslotte zijn vierde periode waarin de 29-jarige Amerikaan zich voor Rotterdam op de ‘point’ kan en wil onderscheiden. La’shard verwacht, dat hij door de breedte van het team nu echt als floorleader kan optreden.

Helemaal nieuw in Rotterdam is Justin Windell Gordon. De 24-jarige Amerikaan genoot zijn opleiding bij Wofford College. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor Sandringham Sabres in Australië en Essaouira in Marokko. Justin is een typische ‘paint’ speler, die uitstekend past in het totaalplaatje van het team.

Richard den Os kijkt uit naar de eerste training. “Met de talenten en kwaliteiten in het team moeten we goed basketbal kunnen neerzetten. Ik ben, als nieuwe man in Rotterdam, blij met de ervaring die we aan boord hebben. Het helpt natuurlijk als zoveel mensen de club ook al van binnenuit kennen. We zijn nog aan het kijken naar een paar aanvullingen, maar wat mij betreft kan de voorbereiding beginnen. René en ik hebben er in ieder geval heel veel zin in”.

Rotterdam, 17 augustus 2018

(18/19-04)

In beeld