Lashard Anderson vertrekt bij Feyenoord Basketball

16 oktober 2018

Lashard Anderson vertrekt bij Feyenoord Basketball

De 29-jarige guard Lashard Anderson van Feyenoord Basketball vertrekt bij de club. Anderson werd afgelopen week door zijn agent bij andere clubs aangeboden alsof hij niet onder contract stond in Rotterdam; voor de club was dit onaanvaardbaar.

De directie van Feyenoord Basketball zocht daarna naar voldoende vertrouwen om het dienstverband met de Amerikaan te continueren. Uit verschillende gesprekken is duidelijk geworden, dat de agent op eigen initiatief stappen heeft gezet. Dit neemt niet weg, dat de basis om samen te werken aan een succesvol seizoen een te grote deuk heeft opgelopen.

De ontstane situatie kent op dit moment slechts verliezers. Lashard vertrekt weer naar Amerika en de ploeg moet een waardevolle spelers missen. “Heel erg jammer,” stelt coach Richard den Os, “maar ik ben blij dat het nu gebeurt. Later in het seizoen zouden de problemen groter zijn”

Feyenoord Basketball begon niet lekker aan het seizoen. Blessures en het gemis van Jeroen van der List die met de nationale selectie 3×3 mee moest, droegen niet bij aan de gewenste start. Van der List traint vanaf woensdag weer mee. Daarnaast is bekend geworden, dat Sam van Dijk per direct formeel kan aansluiten bij het team. De 22-jarige guard is door de rechter in het gelijk gesteld inzake zijn zaak tegen zijn vorige werkgever. Sam heeft de hele voorbereiding bij Feyenoord Basketball meegemaakt en we hopen dat hij snel officieel kan aansluiten.

PERSBERICHT
16 oktober 2018
18/19-06

In beeld