En dat is drie

11 november 2018

Een treffen tussen twee teams die de huidige competitie tegengesteld begonnen. Aris won drie van de eerste vijf wedstrijden, Feyenoord verloor de eerste zes. Bij de Friezen kwam de klad erin: ze verloren de laatste drie. De Rotterdammers daarentegen namen de juiste afslag en wonnen er tot gisteravond twee op rij. Er viel dus wat te verdienen gisteren: voor de Friezen de eerste winst sinds 20 oktober en voor Feyenoord een winning streak van drie.

De eerste punten zijn voor Aris dat brutaal opent met 0-5. Ties Theeuwkens verstapt zich in de 2e minuut en moet geblesseerd het veld verlaten, hij keert niet meer terug. Justin Gordon pakt dat zijn eerste punten 3-5, maar Aris blijft lange tijd aan de goede kant van de score. Pas in de 8e minuut komt Feyenoord door driepunters van Trevor Setty en Rens van Ravenstein op een 19-17 voorsprong, na zijn tweede rake driepunter van Setty (22-17) vlucht Tony van den Bosch met nog twee minuten te gaan in een time-out. Feyenoord blijft echter scoren en voor Aris benut Bas Veenstra nog slechts twee vrije worpen. Robert Krabbendam bepaalt de kwartstand op 27-19.

Foto: Luka de Kruijf

Feyenoord laat in het tweede kwart Aris niet dichterbij komen. In de scoreproductie wordt het steeds meer een duel tussen Griffin Kinney en Justin Gordon. Kinney is inside lastig af te stoppen, Gordon is ook van buiten de bucket gevaarlijk. Mooi is de steal van Sam van Dijk in de 8e minuut omdat hij zijn balwinst verzilvert met een dunk. Nick Masterton zet de ruststand op het bord: 43-30.

Setty opent de score na rust 45-30 en Gordon laat weer een bommetje los: 48-30. De wedstrijd lijkt dan gespeeld, maar Aris knokt zicht terug met scores van Kinney en Masterton die met een driepunter de achterstand terugbrengt naar 54-46. Feyenoord wisselt slordig balverlies af met prachtige aanvallen, één daarvan rondt Coen Stolk af op assist van Gordon (58-48). Een score van Masterton brengt de stand op 60-50, de laatste in het kwart is weer voor Gordon: 62-50.

Twee benutte vrije worpen van Deividas Kumelis brengt de Friezen op 7 punten: 62-55. Rens van Ravenstein wil het niet spannender laten worden: 65-55. Coen Stolk pakt een steal uit een Friese verdedigingsrebound en dunkt af: 67-55. Bij Aris draait nu alles om Kinney. Hij scoort zeven punten op rij en verkleint de achterstand tot 74-68 met nog iets meer dan twee minuten te gaan. Met een driepunter uit het hoekje wendt Setty het gevaar voor de thuisploeg af: 77-68. Kinney maakt zijn negende punt op rij maar dichterbij komen de Friezen niet. Setty sluit af met twee vrije worpen: 83-71

Justin Gordon heeft nu wederom een double-double achter zijn naam met 36 punten en 12 rebounds. Griffin Kinney doet aan de andere kant weinig voor hem onder met 28 punten en 13 rebounds.

Feyenoord heeft na een problematische competitiestart nu drie overwinningen op rij gerealiseerd. Volgende week zondag begint ronde twee van de competitie als New Heroes naar het Topsportcentrum speelt. Dat betekent ook de doop van het nieuwe scorebord in de grote zaal in het Topsportcentrum. Het aanvangstijdstip is dat van een voetbalwedstrijd: 14.30 uur.

Foto: Luka de Kruijf

In beeld