Feyenoord maakt het New Heroes lastig

19 november 2018

Het gevoel van de gemiste kans overheerst in het Rotterdamse Topsportcentrum na afloop van de wedstrijd tegen New Heroes Den Bosch. Feyenoord zal deze competitie niet veel mogelijkheden hebben om te winnen van de Bosschenaren, maar vanmiddag lagen er zeker opties. Het team van Richard van Os, knokte voor wat het waard was, maar door het gemis van Jeroen van der List, pakte New Heroes teveel aanvalsrebounds en door het ontbreken van Ties Theeuwkens was de rust in het Rotterdamse spel onvoldoende met teveel balverlies als gevolg.

New Heroes is zonder reserveshirts naar Rotterdam gekomen waardoor de thuisploeg vlak voor tijd gedwongen is van tenue te wisselen. Beetje jammer, kennelijk is het feit dat Feyenoord alle thuiswedstrijden in het rood speelt, Den Bosch ontgaan. De thuisploeg laat zich daardoor echter niet van de wijs brengen, en pakt de voorsprong (7-3). Bij 12-12 is de stand in evenwicht. Het eerste kwart eindigt met 20-23.

In het tweede kwart wordt het weer gelijk 23-23 door een driepunter van Michael Kok. Aan Bossche kant scoort in deze fase vooral Devon van Oostrum. Toch ontlopen de ploegen elkaar bijna niet (34-34) en met nog 7 seconden op de klok voor half-time 38-38. Coach Skelin instrueert zijn mannen in een time-out en dat levert nog een laatste score op van Oudendag. Bij 38-40 gaan we de rust in.

Ook in de tweede helft blijven de ploegen tegen elkaar aan hangen. Het langst gaat New Heroes aan de leiding maar een steal van Justin Gordon en zijn assist op Michael Kok zet de thuisploeg aan de juiste kant: 46-45 halverwege het derde kwart. Dan staat de kleinste man van het veld op. Kishun Sherill bouwt met zijn 1m75 en 6 punten op rij, bijna alleen aan de voorsprong van zijn ploeg: 47-58. Daarmee eindigt het derde kwart.

Ook in het laatste bedrijf neemt hij zijn ploeg bij de hand: 47-60. Een driepunter van Gordon maakt het verschil 10 punten, maar weer scoort Sherill, ditmaal uit twee vrije worpen: 50-62. Gordon dunkt heerlijk af na zijn eigen steal, Setty schiet twee keer raak vanaf de vrije worplijn (56-62), maar Sherill gooit de wedstrijd met een bommetje op slot 56-65.

Beide ploegen spelen nu slordig, Feyenoord forceert zonder succes. Coen Stolk zet de thuisploeg met een driepunter nog op 61-69, maar Den Bosch is niet meer in te halen: 64-76.

Bij Feyenoord overheerst na afloop dat ene gevoel, dat van ‘daar had meer ingezeten.’ Maar met name de laatste minuten van het derde kwart waren te mager. En dat maak je tegen een ploeg als Den Bosch niet meer zo snel goed.

In beeld