Feyenoord valt uit elkaar

10 maart 2019

FEYENOORD VALT UIT ELKAAR 

De belangrijkste vraag zaterdagavond, voor de wedstrijd Feyenoord-Aris, was of de thuisploeg zich hersteld zou hebben van de ontluisterende nederlaag twee dagen eerder in Weert. Het antwoord was er al na het eerste kwart en dat was ontkennend. 

Nick Masterton opent de score. Een over-gemotiveerde Justin Gordon wil dunken in de tegenaanval, maar wordt geblokt. Griffin Kinney scoort 4-0. Michael Kok mist een driepunter. Masterton scoort weer en Feyenoord verspeelt wederom de aanval. David Michaels mist niet en dan staat Feyenoord al op 0-8. Richard de Os neemt een time-out, Gordon scoort tegen 2-8, maar Aris stoomt door naar 2-15, omdat de Rotterdammers niet rebounden of al eerder in de aanval de bal verspelen. Feyenoord mist de overtuiging om driepunters raak te schieten, bij Aris vallen ze als rijpe appelen. 

Eigenlijk is dat al het verhaal van de wedstrijd. Het is jammer voor het publiek dat de wedstrijd dan nog meer dan drie kwarten duurt. Niet jammer voor Aris dat weinig in de weg gelegd wordt en logisch beter en beter gaat spelen. Het is vooral Nick Masterton die al zijn pogingen verzilvert. Na het eerste kwart heeft hij al 19 punten achter zijn naam en is de kwartstand 10-27. 

In het tweede kwart doet Feyenoord iets terug door scores van Rens van Ravensteijn en Sam van Dijk, maar de opleving is van korte duur. Met een prachtige dunk uit de rebound van Gordon wordt het publiek even verwend, maar daarvoor alleen waren ze niet gekomen. 

Foto: Luka de Kruijf

De score van het tweede kwart 15-15, helpt Rotterdam geen stap dichterbij. Ruststand 25-42. 

De rust brengt geen verandering te weeg. De thuisploeg probeert agressiever te verdedigen maar dat levert alleen maar fouten op (9 in dit kwart). Aris mag almaar naar de vrije-worplijn en verzilvert zo goed als alle pogingen. Het resulteert in een kwartstand van 40-66. 

Een illustratief moment in het vierde kwart. Anderson neemt een bonus vrije-worp, mist, maar twee Rotterdammers gaan niet in de rebound. Ze hebben niet opgelet en verwachten nog een vrije worp. Het levert de Friezen, die één man in de rebound hebben, nog twee punten op. Aris passeert de honderd-punten grens. Eindstand 57-103. 

Het team van Feyenoord ligt als puzzelstukken uit elkaar. En de grote vraag is: hoe lossen ze die puzzel op.

In beeld