ZATERDAG ZZ LEIDEN IN HET TOPSPORTCENTRUM

2 april 2019

Om 19.45 uur aanstaande zaterdag gaat de bal de lucht in voor de wedstrijd tussen Feyenoord en ZZ Leiden; de nummer negen van de ranglijst tegen de nummer één. Maar betekent dat ook dat Feyenoord kansloos is?

ZZ Leiden won afgelopen zondag de NBB-beker door ruim van Landstede te winnen (69-87). Leiden beschikt over een geweldig Amerikaans duo: Maurice Watson en Darius Thompson. In de bekerfinale goed voor respectievelijk 17 en 25 punten. Met name het optreden van Thompson in de competitie blijft niet onopgemerkt. Hij is momenteel met gemiddeld 19.24 punten de topscorer van de eredivisie. Thompson kreeg veel aandacht in de Volkskrant van maandag. Hij stelde graag naar de NBA te willen, misschien nog wel via een lucratieve Zuid-Europese omweg. Dat zou inhouden dat hij zijn kunsten niet lang meer op de Nederlandse velden zal kunnen vertonen. Een goede reden om naar de wedstrijd zaterdag te komen.

Maar er is nog een goede reden. Feyenoord is namelijk helemaal niet van plan om Leiden de zege cadeau te doen. Als we kunnen winnen van Landstede, waarom dan niet van Leiden. Op Coen Stolk na is het team ‘waarschijnlijk’ compleet. ‘Waarschijnlijk’ omdat we vaker hoopten op een volledig team maar er toch vaak een blessure of een griepje tussenkwam.

In ieder geval is er deze week keihard getraind wordt om het Leiden lastig te maken.

Als we het spannend kunnen houden, zou het publiek wel eens het laatste zetje kunnen geven. We rekenen op u!

In beeld