Cruciale week verloopt teleurstellend

14 april 2019

Door het schrappen van de resultaten van de Dutch Windmills raakte Feyenoord twee competitiepunten kwijt. Het had namelijk als enige van de ploegen in het rechterrijtje in de tweede competitieronde van Dordrecht gewonnen. Voor het bereiken van de vijfde plaats in de eindrangschikking was dat niet onoverkomelijk, maar dan moest er wel gewonnen worden van BC Apollo en Den Helder Suns. Dat lukte in beide gevallen niet en daardoor blijft Feyenoord vooralsnog steken op de achtste plaats. 

De Amsterdammers schoten afgelopen donderdag in de Apollohal met scherp: 13 uit 20 driepunters en Feyenoord liet dat gebeuren. Hoewel de wedstrijd tot het laatste moment spannend bleef, kregen de Rotterdammers het gat niet meer weggepoetst: 89-78. 

Spannend was het ook afgelopen zaterdag in Den Helder waar Feyenoord en de Suns een zeer attractieve wedstrijd speelden. Tot 62-62, diep in het vierde kwart, ging het gelijk op. Toen liep Feyenoord in één minuut vier persoonlijke fouten op en kon Den Helder gas geven. Eindstand: 80-69. 

Het bereiken van de play-offs via de achtste plaats heeft Feyenoord nog in eigen hand. Met nog drie wedstrijden op het programma is de voorsprong op de Basketball Academie Limburg vier punten. Op donderdag 25 april komen de Limburgers naar Rotterdam.

In beeld