SAMENWERKING OUDERENFONDS EN FEYENOORD BASKETBALL

15 april 2019

Ook voor ouderen die nooit eerder hebben gebasketbald, kan de sport ontzettend leuk zijn.

Feyenoord Basketball startte, geïnspireerd door het succes van het Walking Football, in november 2017 met een groep 55-plussers een trainingsgroep Walking Basketball. De groep kent inmiddels vijftien vaste leden die wekelijks bijeenkomen in Rotterdam-Oost. De trainingen worden geleid door een speler uit het eredivisieteam. Binnenkort start een tweede groep in Rotterdam-Zuid.

De Gemeente Rotterdam ondersteunt het project; in het college-akkoord wordt het stimuleren van sporten onder ouderen expliciet genoemd. Het Nationaal Ouderenfonds, toonde belangstelling voor het Rotterdamse project en daarbij bleef het niet: de club en het fonds besloten tot een samenwerking. Het Walking Basketball wordt opgenomen in het OldStars-programma.

Het Nationaal Ouderenfonds en Feyenoord Basketball zetten zich met het OldStars walking basketball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen, moedigen sociale contacten aan en laten vergelijkbare verenigingen met een ander oog naar ouderen kijken. Basketbal is hier niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen.

Aanstaande donderdag, voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord Basketball tegen Donar, lanceert de club de samenwerking met het Ouderenfonds. Het is het startpunt van de landelijke uitrol van het Walking Basketball. Om dit te vieren krijgen alle 55-plussers donderdag gratis toegang tot de wedstrijd.

In beeld