Feyenoord houdt lang stand tegen Hammers

1 september 2019

Feyenoord Basketball heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen Landstede Hammers verloren. Op Urk won de regerend landskampioen met 78-59.

Feyenoord is nog niet compleet; het moet Jeroen van der List en Willem Brandwijk vanavond nog missen. Desondanks zetten de Rotterdammers een karaktervolle wedstrijd neer. Mede dankzij het rotatiebeleid van hoofdcoach Toon van Helfteren, die ook de jeugdspelers minuten laat maken, houden de Rotterdammers het energieniveau hoog. De Rotterdamse vechtlust blijkt vooral uit de vele rebounds die gepakt worden, zowel aanvallend als verdedigend. Tot diep in het derde kwart blijft Feyenoord in het spoor van de landskampioen.

In de slotfase vergroot Hammers dan toch het gat, met name door te profiteren van enkele slordigheden aan Rotterdamse kant. De koek is dan op; de Zwollenaren verhogen de druk en de snelheid en trekken de wedstrijd op Urk definitief naar zich toe: 78-59.

Saillant detail: Mohamed Kherrazi, die deze zomer van Leiden de overstap naar Landstede maakte, verlaat na nog geen halve minuut spelen geblesseerd het veld. Hij wilde een bal dunken, maar dat liep niet goed af. De 29-jarige international liep een bebloede hand op en verdween naar het ziekenhuis.

Feyenoord gaat komende week verder met de oefencampagne. Op woensdag 4 september speelt Feyenoord in Groningen tegen Donar. Twee dagen later, op vrijdag 6 september om 18:00 uur, staat eveneens een topwedstrijd gepland – dit keer in eigen huis. De tegenstander: Kangeroes Basket uit het Belgische Mechelen. Ook dit seizoen is uw steun goud waard. We zien u volgende week vrijdag graag in het Topsportcentrum!

In beeld