Interessante oefenwedstrijden voor Feyenoord Basketball

3 september 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball zet deze week de oefencampagne voort met twee wedstrijden in twee dagen. Woensdagavond spelen we in Martiniplaza tegen Donar; vrijdagavond om 18:00 uur kunt u de mannen in ons eigen Topsportcentrum zien, met als tegenstander Kangeroes Basket uit Mechelen. 

In de voorbereiding won Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball vorige week van promotiedivisionist Lokomotief. Van regerend landskampioen Landstede Hammers werd zaterdag verloren, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Tot diep in het derde kwart bleven de Havenstedelingen bij. Feyenoord speelde met passie en energie, mede dankzij het doortastende rotatiebeleid van Feyenoordcoach Toon van Helfteren. 

De eerste oefenweek biedt perspectief op een karaktervolle wedstrijd tegen Donar, woensdagavond. Het is echter vooral de wedstrijd op vrijdag, om 18:00 uur in eigen huis, die een spannende belooft te worden. De Belgen verloren afgelopen zondag namelijk nog van Donar (60-77); bovendien heeft Feyenoord nog een appeltje te schillen met de mannen uit Mechelen. Een jaar geleden troffen Feyenoord en Kangeroes elkaar immers ook in de voorbereiding; toen werd het in Mechelen 101-79. 

Toon van Helfteren kan nog niet beschikken over Jeroen van der List en Willem Brandwijk. Wel kunt u de beide Amerikanen Austin Tyler Lawton en Keyshawn Woods in actie verwachten, net als de van Apollo overgekomen spelverdeler Mack Bruining, de volledig van zijn hersenschudding herstelde Coen Stolk en de altijd strijdlustige clubicoon Michael Kok. 

Van Helfteren zal daarnaast naar alle waarschijnlijkheid ook weer minuten gaan geven aan spelers uit eigen jeugd. Pavle Latinovic en Max Hirs bijvoorbeeld, die vorig seizoen al hun debuut maakten in de eredivisie en zich onder Van Helfteren zullen willen doorontwikkelen. 

Een nieuwe hoofdcoach, een vernieuwde selectie en aansprekende tegenstanders: u wilt er dit seizoen toch ook vanaf het begin bij zijn? Voor slechts € 3,- bent u erbij. Uw steun is goud waard voor de mannen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball!

In beeld