Selectie Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball op volle sterkte

4 september 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball completeert de selectie met twee spelers. Afgelopen weekend werd overeenstemming bereikt met de uit de Verenigde Staten afkomstige combo guard Quentin Snider. Hij voegt zich zo snel mogelijk bij het team. De selectie wordt daarnaast aangevuld met Raidell de Pree, die al sinds 23 augustus met de ploeg meedraait. 

Quentin Snider (14 februari 1995) is afkomstig uit Louisville, Kentucky (NCAA division 1), waar hij vanaf 2014-2015 vier seizoenen lang heeft gespeeld. Vanaf 2015 was hij basisspeler in dit team. In zijn laatste college-seizoen scoorde hij gemiddeld 11,8 punten per wedstrijd en lag zijn driepunterspercentage op 41,6%. Afgelopen seizoen speelde hij in Portugal, waar hij uitkwam voor Benfica en Imortal. “Hij is een slimme speler, die zich goed in positie weet te spelen, ook als hij de bal niet heeft. Met zijn komst krijgen we goede mogelijkheden om op verschillende manieren te spelen”, vertelt Armand Salomon, directeur commerciële & technische zaken. 

Raidell de Pree (17 november 1997) is afkomstig uit Rotterdam en speelde afgelopen seizoen in de EBA-liga in Spanje. Daarvoor speelde hij een jaar junior college in Kankakee, Illinois. “Met zijn atletisch vermogen en energie vormt Raidell een mooie aanwinst voor ons team”, vertelt Salomon. De nog jonge speler is zelf ook enthousiast over de stap naar Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. “Ik ben heel blij met deze kans”, vertelt hij. “Ik merk nu al dat ik heel veel leer van coach Van Helfteren.” 

De complete selectie ziet er nu als volgt uit: 

Willem Brandwijk, Mack Bruining, Michael Kok, Austin Lawton, Jeroen van der List, Raidell de Pree, Quentin Snider, Coen Stolk en Keyshawn Woods. Het team wordt aangevuld met de volgende jeugdspelers: Max Hirs, Andrej Jordanovoski, Mert Lamba, Pavle Latinovic en Tommie Vis.

In beeld