Karaktervol Feyenoord Basketball verliest van Kangoeroes Mechelen

7 september 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball moet het vrijdagavond nog doen zonder de afgelopen weekend vastgelegde Amerikaan Quentin Snider en de nog geblesseerde Jeroen van der List. Wel is Willem Brandwijk voldoende hersteld van zijn enkelblessure om vanavond zijn debuut voor Feyenoord Basketball te maken. 

In de openingsfase gaat het gelijk op. Willem Brandwijk noteert al snel zijn eerste score in Feyenoordshirt en Mack Bruining heeft er binnen een paar minuten twee driepunters in zitten (hij scoort er in totaal vier, uit zeven pogingen). Met nog enkele minuten te gaan staat het 12-12, maar dan slaat Kangoeroes toch nog een klein gaatje. Vooral via Armon Fletcher, die dit kwart op acht punten uitkomt. Keyshawn Woods (topscorer van de wedstrijd met twintig punten) en Bruining (met zijn derde driepunter dit kwart) doen nog iets terug, maar de bezoekers winnen het openingskwart met 18-23. 

Het tweede kwart schakelen de Rotterdammers een tandje bij in de verdediging, wat resulteert in twee steals, waaruit Woods scoort. Feyenoord is nog volop in de race: 22-25. Dan zet Mechelen de turboknop aan. Marvin Clark gaat dit kwart van drie naar elf punten en ook Teddy Deroover en Jito Kok laten zich nadrukkelijk zien. Feyenoord speelt met veel energie, maar de bezoekers staan bij rust voor: 34-46. 

In het derde kwart laat Feyenoord zich een aantal keren goed zien. Austin Lawton bijvoorbeeld. De Amerikaan bedient Willem Brandwijk met een alley-oop, blokt even later een Belgisch schot en noteert zijn eerste punten deze wedstrijd. Ook kersverse aanwinst Raidell de Pree laat zich zien met mooie 1-tegen-1-acties. Feyenoord steekt veel energie in de verdediging, maar Kangoeroes weet dankzij fysieke overmacht het gat te vergroten naar 49-66. De thuisploeg komt die achterstand niet meer te boven: de bezoekers winnen met 63-76. 

Feyenoordcoach Toon van Helfteren: “Momenteel is winst niet ons hoofddoel. Ik vind dat we vandaag met veel energie hebben gespeeld. Het is in deze fase van het seizoen vooral belangrijk dat we helemaal fit worden, de tactiek onder de knie krijgen en een band opbouwen met elkaar. Daar gebruiken we elke training en elke wedstrijd voor.” 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball speelt zondag een oefenwedstrijd in het Belgische Houthalen. Op donderdag 19 september om 18:00 uur oefent de equipe van Van Helfteren tegen Den Helder Suns.

In beeld