Zeeuw & Zeeuw wint laatste oefenwedstrijd

23 september 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft zondagmiddag het oefenduel tegen Aris Leeuwarden gewonnen. In sporthal Kalverdijkje werd het 58-74. 

De Feyenoorders moeten het nog steeds stellen zonder de geblesseerde Raidell de Pree, Andrej Jordanovski en Mert Lamba. Quentin Snider wacht nog op zijn werkvergunning. Zeeuw & Zeeuw kan desondanks bogen op een brede rotatie van tien man, zeker nu Keyshawn Woods wel weer fit is. 

Zeeuw & Zeeuw komt al snel op een 2-6 voorsprong. Namens Aris trekt Andy Mazurczak de stand gelijk, maar dan slaat voor hem het noodlot toe: hij loopt een hamstringblessure op. De wedstrijd is dan nog maar 2,5 minuut onderweg. Feyenoord profiteert van de onrust binnen de Friese ploeg en loopt uit naar 9-24. 

In het tweede kwart staat Zeeuw & Zeeuw gedurende vijf minuten droog, waardoor Aris weer iets terugkomt. Dan krijgt de thuisploeg te maken met een nieuwe aderlating: Craig Osaikhwuwuomwan moet het veld verlaten met een polsblessure. Zeeuw & Zeeuw slaagt erin de voorsprong van vijftien punten intact te houden; er wordt gerust met 21-36. 

Hoewel Aris na de thee een 7-0 run plaatst en terugkomt tot 28-36, vergroten Feyenoorders Coen Stolk en Jeroen van der List daarna de Rotterdamse voorsprong weer naar 38-54. In het laatste kwart geven de Rotterdammers de wedstrijd niet meer uit handen. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball wint de laatste oefenwedstrijd met 55-74. 

Feyenoordcoach Toon van Helfteren ziet ontwikkeling in de speelwijze van zijn ploeg. “Wat we op de trainingen doen, zie ik in de wedstrijden steeds meer terugkomen. Zowel op individueel gebied, zoals in 1-tegen-1-situaties, als op teamniveau, zoals het helpen van elkaar. Ook aanvallend zie ik progressie. Het is nog niet wat het zijn moet, maar de weg is ook nog lang.” 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball speelt aanstaande zaterdag tegen Zorg en Zekerheid Leiden de eerste competitiewedstrijd. Van Helfteren is hoopvol dat Quentin Snider, van wie hij een echte leidersrol verwacht, dan inzetbaar is. “Hij heeft dan natuurlijk nog nauwelijks echt meegetraind, maar het heeft ook geen zin om nog twee of drie weken te wachten. Hij moet zo snel mogelijk zijn draai gaan vinden in het team. Hij is bovendien enorm gretig. Tijdens zijn laatste weken in de VS zat hij op hete kolen, zo graag wilde hij hierheen komen.” De wedstrijd begint om 19:45 uur.

In beeld