Competitiestart nadert voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball

26 september 2019

Met een leerzame oefencampagne achter de rug speelt Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball zaterdag om 19:45 uur thuis de eerste competitiewedstrijd het nieuwe seizoen. Tegenstander: Zorg en Zekerheid Leiden.

Zeeuw & Zeeuw heeft dit seizoen een grondig vernieuwde selectie, met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 22,5 jaar. Drie Amerikanen en routiniers Michael Kok (28 jaar) en Jeroen van der List (29) moeten voor de nodige balans zorgen, net als de 24-jarige Willem Brandwijk, die een schat aan ervaring opdeed in de VS.

Ook Coen Stolk, die met zijn 22 jaar en enkele maanden precies op het gemiddelde zit en alweer zijn vierde seizoen ingaat, zal dit seizoen een voorbeeld zijn voor de jongere spelers. Hij is volledig hersteld van de hersenschudding die hem vorig seizoen lang aan de kant hield en speelde in de oefenwedstrijden gretig en gefocust.

Door diverse blessures en het late aansluiten van Quentin Snider is het echter lastig te bepalen waar Zeeuw & Zeeuw nu precies staat. Gelukkig is Keyshawn Woods, die enkele oefenwedstrijden geblesseerd moest toekijken, weer blessurevrij. Ook Jeroen van der List is op de weg terug. Alleen Andrej Jordanovski (enkel), Raidell de Pree (lies) en Mert Lamba (knie) zijn tegen Leiden nog niet inzetbaar. Vooral het herstel van laatstgenoemde zal nog enige tijd vergen.

Dankzij de brede selectie van veertien man kan Feyenoordcoach Toon van Helfteren echter toch werken met een dubbele bezetting op elke positie. Van Helfteren verwacht vooral ook veel van Quentin Snider. De Amerikaan arriveerde afgelopen vrijdag in Rotterdam en de verwachting is dat zijn werkvergunning op tijd binnen is om tegen Leiden inzetbaar te zijn. Van Snider wordt een echte leidersrol verwacht. Hij heeft bovendien een neusje voor de driepunter: in zijn laatste jaar als college-speler (bij Louisville Cardinals) schoot hij die tegen 41,6%.

De selectie van Leiden kent nieuwelingen, maar ook bekende gezichten. Met routiniers Worthy de Jong, Sergio de Randamie en de van Donar overgekomen Drago Pasalic heeft de ploeg een flinke dosis ervaring in huis. Daarnaast heeft het vier Amerikanen in de ploeg zitten. Net als Zeeuw & Zeeuw maakt Zorg en Zekerheid gebruik van Nederlandse talenten om de selectie mee aan te vullen.

Wilt u met eigen ogen zien hoe de krachtsverhoudingen liggen? En er dit seizoen vanaf het begin bij zijn? Kom zaterdag naar het Topsportcentrum. Koop snel uw tickets via www.rotterdambasketbal.nl/tickets en steun Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball tegen Zorg en Zekerheid Leiden!

In beeld