Wervelend Zeeuw & Zeeuw wint van Donar

9 oktober 2019

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft dinsdagavond Donar met lege handen teruggestuurd naar Groningen. In het Topsportcentrum pakte Zeeuw & Zeeuw al vroeg de voorsprong. Die werd niet meer weggegeven: 102-93. 

Zeeuw & Zeeuw verloor in de voorbereiding nog van Donar, maar was toen verre van compleet. Inmiddels beschikt Feyenoordcoach Toon van Helfteren over een complete en fitte selectie, waar de gretigheid van af spat. 

Al vanaf de eerste seconde is Zeeuw & Zeeuw de bezoekers de baas. Van der List wint de sprongbal van Thomas Koenis, waarna Quentin Snider (topscorer met 28 punten) er al snel zijn eerste lay-up in heeft liggen. Diezelfde Snider maakt er daarna met een driepunter 5-0 van, waarna Willem Brandwijk, Keyshawn Woods (22 punten) en Van der List (20 punten) de voorsprong uitbouwen naar 12-0. De wedstrijd is dan nog geen drie minuten onderweg. De toon is gezet. 

Foto: Luka de Kruijf

De bliksemstart bezorgt Zeeuw & Zeeuw vleugels. Een driepunter van Michael Kok, flitsende lay-ups van Woods, een bekeken jumpshot van Van der List: aanvallend lukt bijna alles. Ook verdedigend hebben de Feyenoorders de zaken goed op orde. Pas na dik drie minuten spelen scoort Donar voor het eerst. Austin Lawton bekroont een fabelachtig eerste kwart met een lay-up in de buzzer, waarmee de stand na tien minuten spelen op 32-15 uitkomt. 

Op de tribunes is dan al een feestje ontbrand. De supporters voelen dat er een verrassing in de lucht hangt. Zeeuw & Zeeuw gooit in het tweede kwart olie op het vuur van de supporters. Het dak gaat eraf als Coen Stolk met een driepunter de voorsprong op 25 punten brengt. 

Na rust komt Donar iets beter in de wedstrijd te zitten, maar Zeeuw & Zeeuw blijft tot het eind dominant. Snider, Woods en Van der List ontpoppen zich als leiderstrio in het veld. Die leidersrol is overigens precies wat Van Helfteren van hen verwacht. Na drie kwarten spelen ziet het er nog steeds heel goed uit voor de Rotterdammers: 85-65. 

Foto: Luka de Kruijf

In het laatste kwart brengt Donar de achterstand nog terug tot 9 punten, maar het heeft de eindsprint te laat ingezet: 102-93. De Rotterdamse supporters vieren feest, want het is een avond waarover ze later kunnen zeggen: ‘Ik was erbij!’ Het feest had nog groter kunnen zijn, maar helaas lieten veel mensen deze midweekse wedstrijd schieten. Zonde, want Zeeuw & Zeeuw gaat dit seizoen stunten, dat is wel duidelijk. 

Nu moet Zeeuw & Zeeuw het vizier op scherp zetten voor de uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam, die aankomende zaterdag al plaatsvindt. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 19 oktober. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord speelt dan om 19:45 tegen Aris Leeuwarden. Graag verwelkomen we u dan in het Topsportcentrum!

In beeld